Vraag

Hallo,

Ik heb 13 juli een offerte ondertekend voor tuindeuren. Levertijd zou 10-12 weken zijn (mondeling medegedeeld, staat nergens op de offerte)
Deze wil ik bekostigen via een Energiebespaarlening. Heb ik meteen erbij vermeld in de e-mail..
Ze zouden contact opnemen wanneer de inmeter de juiste maten komt opmeten..

Ik heb vr 28 augustus nogmaals contact opgenomen op welke termijn ik de inmeter kan verwachten en op welke termijn de deuren geplaatst gaat worden. Ik kreeg een mail terug: minimaal 20 weken, vakanties niet meegerekend.. ze hebben net 3wkn bouwvak gehad..
Dat komt dus neer op minimaal 23 weken, dus een verdubbeling van de levertijd..
Ze zijn niet afhankelijk van leveranciers, ze maken de kozijnen zelf in hun fabriek.

Aangezien ik de Energiebespaarlening heb aangevraagd, heb ik een bepaalde termijn waarin alle documenten bij hun binnen moeten zijn..

Die minimaal 23 weken (we zitten dan in december, en nog steeds geen garantie dat het in december wordt geplaatst) valt ver buiten de termijn van de Energiebespaarlening..

Ik heb nu gevraagd, omdat het zo lang gaat duren en ik dit niet geregeld krijg met de Energiebespaarlening, of ik de offerte kan annuleren..

Heb ik recht op het annuleren van de offerte? De inmeter is nog niet geweest, dus de productie van de tuindeuren is ook nog niet gestart, aangezien ze hier eerst de goede maten voor moeten hebben..

Deel deze vraag

1 Reactie

Normaal gesproken moet u eerst kijken in de voorwaarden, dan de wet. Ook wat u mondeling is toegezegd is geldig echter moeilijk bewijsbaar. Zijn er cbw voorwaarden van toepassing? De wet verbindt u aan de opdrachtovereenkomst en alleen als er een vaste tijd is afgesproken voor nakoming ( fatale termijn) zonder dat er andere voorwaarden van toepassing zijn, zou de leverancier in verzuim zijn. Verzuim is een reden voor ontbinding maar nu niet aan de orde. Ook het op tijd aanvragen van een lening of overschrijding van een termijn of niet krijgen hiervan is niet zonder meer een ontbindende voorwaarde. Dat moet echt duidelijk op papier staan. Ik wil een en ander wel voor u nakijken want wellicht is volgende cbw al verzuim opgetreden . In het andere geval moet u de aannemer echt nog een kans gunnen tot nakoming. Als u dit nalaat zal de aannemer het recht hebben om een bepaalde som in te houden wegens annuleren.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm