Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn zoon heeft een aantal dagen geleden aan zijn vader verteld dat hij de omgang wil veranderen. Dit houdt in dat hij ipv de Co- ouderschaps regeling, 1 keer in de 2 weken in het weekend naar zijn vader wil.

Mijn zoon heeft zijn vader meerdere keren deze week al uitgelegd wat zijn redenen zijn om dit te willen veranderen. Ook is er al een jaar terug een gesprek geweest met de psycholoog en daar zijn de dingen besproken met ons als ouders wat Levi niet fijn vindt. Hij zou samen met zijn vader hier uit moeten komen omdat het contact niet soepel verloopt. Zoon vindt dat hij niet gehoord wordt door zijn vader en vader vind dat zijn zoon niet te vertrouwen is. Na het eindgesprek bij de psycholoog is er niets veranderd aan de relatie vader/zoon.

Zoon worstelt hier al langer mee maar heeft al die tijd geen beslissing kunnen/durven te maken.
Nu heeft zoon dat wel gedaan, maar vader accepteert niet wat zoon aangeeft en vind het onzin. Vader wil dat zijn zoon bij hem komt praten maar zoon wil dat niet. Omdat hij het al goed heeft uitgelegd en er niet naar hem wordt geluisterd. Hij is bang voor de reactie van zijn vader.

Wat kunnen we nu doen? Ik heb vader een mail gestuurd dat ik een gesprek met hem wil zsm in belang van zoon, dat het niet goed met hem gaat.(geen reactie)
Ik heb vader ook telefonisch gesproken en dingen uitgelegd wat ik van zoon weet, maar dit begrijpt en accepteert hij niet.
Ik heb ook vader een bericht gestuurd dat ik tegen zoon heb gezegd dat hij naar zijn vader moet omdat dat de afspraak is en dat ik hem hier niet mag houden. Wel heb ik tegen zoon gezegd dat ik volledig achter hem sta wat hij vind en voelt en dat hopelijk zijn vader naar hem luistert en accepteert wat hij wil.

Zoon heeft er nu op dit moment veel moeite mee en wil dat dit opgelost wordt. Zijn vader luistert niet en zegt als hij de volgende keer komt dat hij met hem moet praten en dan daar ook gewoon niet blijven. Dat baart zoon grote zorgen omdat hij dit niet meer op deze manier wil.

Heeft u voor nu advies, zoon moet donderdag naar zijn vader, maar ziet het niet zitten. Ik kan hem niet hier houden volgens het convenant.

Met vriendelijke groet,
Ilse

Geachte mevrouw,

Natuurlijk is het primair van belang om te blijven praten. Indien uw ex niet openstaat voor de standpunten van uw zoon, dan kunt u - indien uw zoon nog minderjarig is - een andere omgangsregeling vragen aan de rechtbank.

Ik begrijp dat uw zoon een andere omgangsregeling wil. Afhankelijk van de leeftijd van uw zoon moet uw ex dat respecteren en accepteren .

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte mevrouw,

Wij willen liever niet dat het een rechtszaak wordt. Hoe kunnen wij dit voorkomen?


Door in gesprek te gaan met wederzijds respect.
Wellicht door middel van mediation.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte mevrouw,

Een procedure is te voorkomen als iedereen de wil heeft en respect heeft om in een goed gesprek ieders standpunten te accepteren en te respecteren en te handelen in het belang van uw zoon.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag