Vraag

Ik ben in 2018 begonnen met geld uitlenen aan een vriendin.Dit mede doordat ze ongepland een kindje heeft gekregen en ik daar peettante van ben.Nou had ik alle bedragen opgeschreven.En is dat uiteindelijk 6.667 geworden.Nou is er een gedeelte dat niet terug hoefde omdat een gedeelte voor mijn petekindje was.Dus bleef er nog 4.267 over.In Januari heeft die schoonmoeder mij gebeld dat het niet goed ging met die vriendin en ze ptss blijkt te hebben.En maar met haar verder moet uitzoeken met het geld.Dat vond ik prima zo hebben we 22 januari 2020 samen via whatsapp afgesproken om elke maand 400 over te maken want dan zijn we er binnen 11 maanden vanaf.Maar van deze betalingsregeling is niks gekomen.Ik heb meerdere malen gevraagd wanneer ze gaat beginnen met overmaken.Maar dan probeert ze weer een smoes te verzinnen.Geen idee wat ik nu zelf nog zou kunnen doen om het geld wel terug te krijgen.

Deel deze vraag

3 Reacties

U moet haar even laten schrikken want op basis van de wet diende zij het geleende terug te betalen, direct zonder regeling. Nu er een regeling is die niet wordt nagekomen is zij in gebreke en eigenlijk ook wel direct in verzuim omdat het fatale betaaltermijnen betreft. Ik denk dat het zinvol is nadat u haar hebt laten schrikken ( door het noemen van de gevolgen als incassotraject en dagvaarding ) dat u een nieuw voorstel doet met een redelijke afbetaling: de meeste mensen kunnen niet 400 pm missen, en misschien ook wel in dat geval , bij juiste nakoming, een deel kwijtscheldt. Dat is altijd beter dan helemaal niks te halen. Bedenkt u dat zelfs met een rechterlijke vonnis in handen u nog niet het geld hebt. Ook dan is het moeilijk als zij geen bezittingen heeft of loon. ( beslagvrije voet) Als u dat wenst kan ik haar voornoemde brief met inhoud voor u opstellen en versturen, neem dan contact met mij op.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Dankjewel voor het snelle antwoord.Ik zal haar eerst een aangetekende brief sturen met daarin de gevolgen als ik andere stappen ga ondernemen.Met deze betaal regeling en het bedrag van 400 per maand is ze zelf meegekomen toen.En ze werkt gewoon en ze hebben het geld wel aangezien haar vriend wel gewoon een grote tattooage kan laten zetten.Dat vind ik dan wel vreemd.
Ja dat wel. Het is ook een kwestie van keuzes maken en kennelijk ben je als schuldeiser geen prioriteit. Als het zelf niet lukt neem dan contact op want dan laat je ook zien dat je het echt meent , door een professional in te huren.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm