Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goede morgen,

Mijn vrouw is zzper (hondentrimster) en heeft een 75 jaar oude mevrouw als klant met haar hond. Deze mevrouw woont alleen en buiten de thuiszorg en mijn vrouw heeft ze verder met niemand contact. Nu heeft mijn vrouw het afgelopen jaar en vooral in de afgelopen coronatijd wekelijks contact gehouden omdat deze mevrouw zeer eenzaam was. Mevrouw heeft 2 kinderen met wie ze reeds 11 jaar geen contact meer heeft.
Nu is het zo dat mevrouw te horen heeft gekregen dat ze alvleesklier kanker heeft en ze nog maar iets van 3 tot 4 maanden te leven heeft. Ze heeft mijn vrouw gevraagd om haar te helpen met de laatste zaken te regelen zoals de crematie en het uitstrooien erna van haar as en die van haar reeds overleden man. Ze wil ook dat wij een groot deel van haar spullen overnemen als cadeau. Ze wilt absoluut niet dat haar kinderen hierover geïnformeerd worden. Nu is mijn vraag kan mijn vrouw dit zomaar allemaal aannemen en mag mijn vrouw zomaar na het overlijden de resterende zaken afhandelen zonder dat zij ergens voor verantwoordelijk word gehouden?
Zijn er misschien nog andere belangrijke zaken waar mijn vrouw aan moet denken?

Met vriendelijke groet,

Dave M

Geachte heer,

Uw vrouw kan zonder problemen de uitvaart regelen volgens de wens van haar klant indien die klant haar wensen vastlegt. Dat kan door een schriftelijke gedateerde wilsverklaring door die klant opgesteld en ondertekend door die klant, waarin zij aangeeft dat de uitvaart verloopt zoals zij wil.
Desgewenst kan ik u een formulier mailen.

In het kader van erfrecht zijn natuurlijk haar kinderen erfgenaam en als enig dan gerechtigd om haar nalatenschap af te wikkelen. De klant van uw vrouw kan alleen bij testament uw vrouw als executeur benoemen om de nalatenschap af te wikkelen.

Zijn er nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag