Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Dag. Ik wil graag huurtoeslag aanvragen. Ik bewoon samen met mijn partner de eerste en tweede etage van een woning. Op de begane grond woont iemand anders. Wij delen dezelfde voordeur, maar hebben alle voorzieningen gescheiden. Wat betreft inkomen en huurprijs, kom ik in aanmerking. Voor mijn idee, valt deze situatie ergens tussen de op de website van de belastingdienst te lezen kopjes 'Ik huur een gedeelde etage of onvrije etage' en 'Ik woon in een gesplitste woning op 1 huisnummer.' Het lukt ons niet om in contact te komen met de belastingdienst en we zijn bang dat als we maar gewoon huurtoeslag aanvragen, wij een boete krijgen als dit onterecht blijkt.
Dus bij dezen mijn vraag: kan ik in deze situatie zonder risico op boetes huurtoeslag aanvragen? En is deze aanvraag terecht?

Je krijgt niet bij voorbaat een boete , dus je kunt het toch navragen. Indien je een zelfstandige woning bewoont hetgeen je kunt bewijzen, heb je recht op toeslag. Soms ligt het probleem bij een verhuurder omdat hij de woning niet heeft gesplitst, dan zal er een probleem opkomen tussen verhuurder en zijn gemeente. Mogelijk is dat een gemeente gaat handhaven vanwege het gemis aan een vergunning.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag