Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedenavond,

Ik ben een jongen van 20 jaar. Mijn moeder was overleden toen ik 13 jaar was, sindsdien woon ik bij de vader van mijn broer. Toen ik 18 jaar oud was, wilde ik graag dezelfde achternaam hebben als mijn broer, toen is mij verteld door een medewerker van het stadsloket Amsterdam Zuidoost dat ik de mogelijkheid heb om mijn achternaam 1 keer kosteloos te laten wijzigen.

Dit heb ik toen gedaan en hiervoor is de vader van mijn broer meegeweest naar het stadsloket. Ik heb vanaf mijn 18e verjaardag een wezenuitkering gehad via het SVB. Nu blijkt dat ik bijna alles terug moet betalen, omdat er in het systeem van de gemeente staat dat ik erkend ben, maar er is nooit sprake geweest van een bewuste erkenning. Er is hier dus sprake van een misverstand geweest.

Op dit moment ben ik niet in staat om al het geld terug te betalen, aangezien ik erg zelfstandig ben en veel kosten zelf betaal. Ik hoop dat u mij hiermee kunt helpen, want de gemeente heeft mij verwezen naar een advocaat die kan helpen in dit soort familie en erkenning zaken.

Geachte heer,

Ik ben bereid u te helpen. Om de zaak te beoordelen zijn van belang alle stukken van het dossier en de feiten en omstandigheden.

U kunt voor een telefonische toelichting - zonder kosten - contact met mij opnemen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag