Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In 2010 ben ik ziek geworden en voor 38% arbeidsongeschikt geworden. Om toch aan het werk te kunnen blijven bij mijn toenmalige werkgever heb ik een opleiding gevolgd en daarmee een nieuw specialisme binnen het bedrijf geintroduceerd (thermografie).

Twee jaar geleden is het bedrijf overgenomen, Voor de werknemers zou er niets veranderen. Helaas hebben zij veel minder werk binnengehaald op thermografiegebied en ook het door mij opgebouwde klantenbestand geleidelijk afgebouwd. Daardoor heb ik meer werk gekregen dat ik gezien mijn functionele mogelijkheden lijst niet mocht uitvoeren.

Het resultaat daarvan is dat ik nu ziek thuis zit en dat er op korte termijn geen verbetering valt te verwachten. Ik ben ziek sinds 28 februari 2020. Het bedrijf geeft aan geen passende functie voor mij te hebben en wil een zogenaamd Spoor 2 traject opstarten om buiten het bedrijf een passende functie te vinden.
Dit betekent dat ik vier sollicitaties per maand moet gaan doen terwijl ik momenteel niet mobiel ben (mag ook niet autorijden). Naar mijn idee gaat dit wel erg snel. Ik heb de indruk dat het bedrijf niet voldoende moeite doet om binnen het bedrijf iets op te lossen.

Hoe moet ik hiermee omgaan? Is het verstandig om nu al mee te gaan in dat traject? In hoeverre kan ik het bedrijf aansprakelijk stellen voor mijn huidige situatie?

Graag advies hierin.

De re-integratie moet in overleg met de ArboDienst. Wanneer u er met de ArboDienst niet uitkomt, dan kunt u een deskundigenoordeel bij het UWV vragen. Dat kan de visie van de ArboDienst/werkgever overrulen. Daarnaast adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij (lid specialisatievereniging). Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag