Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Betreft: verborgen gebrek koophuis.

Heden ontvingen wij een malbericht van de kopers van onze vorige woning. Opgeleverd vorig jaar november (10 maanden zijn verstreken)

Tekst:
Jullie hebben verzuimd te vermelden dat de buren achter onze tuin een moeilijk opvoedbaar kind hebben (gaat naar een speciale school) en dat dit gezin dagelijks geluidsoverlast veroorzaakt door het slaan van deuren en tuindeuren 's-ochtends vroeg en 's-avonds laat, schreeuwen in de tuin etc.

Als wij de woning zelf zouden verkopen wordt ons aangeraden dit wel te vermelden, dat is dus financieel nadelig voor ons.

Wij zijn in gesprek met een partij die ons hierbij helpt met bewijslast verzamelen maar jullie kunnen ook met een financiƫle tegemoetkoming komen. Jullie verkoopmakelaar is op de hoogte en jullie hadden de geluidsoverlast wel moeten melden volgens hem.

Tot zover hun bericht.
Wat onszelf betreft:

Wij hebben geen bijzondere geluidsoverlast ervaren.

Voorts zijn we 10 maanden verder. Waarom nu pas melden als er sprake zou zijn van structurele en ernstige overlast.

Wij zijn niet van plan om hier serieus op in te gaan, laat staan over te gaan tot een compensatie.

Gaarne advies, waarvoor dank

Dit is geen verborgen gebrek in de zin van de wet, het kan zo zijn dat koper kan bewijzen dat u mededelingsplichten heeft geschonden door het niet te vermelden . Maar dan is de vraag is dit feit waar en hoe ernstig heeft u het ervaren ( er zit namelijk wel een subjectief element in ) In een gewone buurt mag je wel eens het een en ander verwachten als het gaat om burenhinder. Dat heeft men te dulden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte mevrouw,
Hartelijk dank voor Uw bericht.
Wij hebben dit zelf niet als hinderlijk ervaren, meer zoals U het omschrijft: in een gewone buurt mag je wel eens een en ander ervaren.
En dat is zeker niet dagelijks geweest en ook niet ernstig.
Bovendien na 10 maanden pas komen met een dergelijke aantijging is buitensporig laat. Als het zo ernstig was geweest.
Punt is dat de kopers een onderzoek nu inzetten naar waarheidsbevinding ? Mochten zij een claim indienen dan achten wij dit een zaak voor de Rechtbank en niet anderszins. Dat zal ons op kosten brengen, alsmede vinden wij het ongepast dat onze naam in een kwaad daglicht wordt gesteld met de aantijging alsmede het kennelijk doen opsporen / inlichten van mogelijke getuigen. Kunnen wij in dat geval behalve de gerechtelijke kosten en een advocaat ook genoegdoening vorderen wegens smaad / laster / belediging ?
Gaarne uw reactie, waarvoor dank


Nee helaas voor immateriele schade niet, daarvoor is psychisch letsel nodig . Voor laster smaad of belediging een opzet tot het moedwillig u in een verkeerd daglicht zetten. Ik denk niet dat kopers dit echt gaan doorzetten maar ik kan u helpen met het maken van een goed verweer. Neem dan contact met mij op?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag