Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op kantoor hebben we toiletruimten bestaande uit 2 toiletten met een voorportaal (afmeting 2 x 2m) . De muren zijn van steen en van vloer tot plafond gemetseld.

Als nieuwe "Coronamaatregel" heeft mijn werkgever bepaald dat werknemers een "plasketting" ophalen bij de receptie en deze bij toiletbezoek aan de deur van het voorportaal hangen. Het voorportaal komt uit op een centrale hal.

Er mag nog maar van één toilet gebruik worden gemaakt. Voordat er Corona was, hielden we als werknemers er zelf er rekening dat er geen wachtenden in het voorportaal waren, omdat er maar één wastafel aanwezig is en vanwege de krappe ruimte. In principe is er niets veranderd aan deze situatie.

Mag een werkgever van je verlangen dat je aangeeft wanneer je naar het toilet gaat? Ik vind het een schending van privacy en erg betuttelend.

Graag uw reactie hierop .

Met vriendelijke groeten,

M. Botland

Op zich is er in Coronatijd niets tegen een 'plasketting'. Wel dat u die bij de receptie moet ophalen. Beter zou zijn die in de buurt van het toilet neer te leggen/op te hangen, zodat u die bij toiletbezoek zelf kunt pakken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag