Vraag

Goedenavond,

Binnenkort krijg ik mijn ontslag via UWV. Ik ben werkzaam in het onderwijs en wil graag weten waar ik recht op heb, naast de transitievergoeding. Men adviseert mij om juridische hulp in te schakelen maar ik ben geen lid van de vakbond. Waar kan ik het beste terecht (specialisme onderwijs)? Op internet is zoveel te vinden dat ik door de bomen het bos niet meer zie...

Deel deze vraag

2 Reacties

Geachte heer, mevrouw,

In het onderwijs gelden andere ontslagprocedures dan in het reguliere arbeidsrecht. Het is belangrijk om de juiste procedure te volgen als u wilt opkomen tegen het ontslag . Anders zal uw zienswijze immers niet in overweging worden genomen. Van belang is reden van het ontslag.

Ook van belang is de toepasselijke CAO.
Werknemers in het onderwijs hebben bij ontslag bij ontslag doorgaans zelfs aanspraak op een bovenwettelijke werkloosheidsuitkering.

Ik help u graag om u in de ontslagprocedure bij te staan.

Desgewenst kunt u voor een telefonische toelichting - zonder kosten - contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 (In het Onderwijs geldt een CAO. Deze kent bij ontslag een bovenwettelijke uitkering. Daarbij is de reden van ontslag belangrijk.

U zegt dat u binnenkort ontslag krijgt. Ik neem aan dat de ontslagprocedure bij het UWV al geweest is? -> zo niet, ga dan direct naar een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. bij voorkeur ook iemand met specialisatie onderwijsrecht (zie website: Zoekeenadvocaat van de Orde van Advocaten).

Bij veel advocaten is het eerste gesprek (max. half uur) gratis.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm