Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,
In 1988 heb ik een tussenwoning met aanbouw gekocht. In 2002 hebben we inpandig de woning gemoderniseerd en de schuif pui vervangen door een pui met opslaande deuren. Nu wil het geval dat de buren die ook een aanbouw hebben, zijn achtergevel met scheidingsmuurtje wil afbreken om daar een grote glazen schuifpui in te plaatsen. Nu komen wij er achter dat mijn pui met openslaande deuren (eerder schuifpui vorige bewoner) strak tegen deze muur aan geplaatst is, wat met afbreken van deze muur schade oplevert aan ons kozijn en het binnen stucwerk. Wat zijn mijn rechten en kan van mij verlangt worden? Alvast bedankt voor uw reactie.

Geachte heer, mevrouw,

Indien uw buren als gevolg van verbouwing schade toebrengen aan uw eigendommen dan moeten zij die schade vergoeden . Ik adviseer u om de situatie op voorhand al te bespreken en de plaatselijke situatie te laten zien aan uw buren.

Heeft u nog vragen ? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor u reactie. Ik twijfel echter dat de vorige eigenaar van mijn huis in gebreke is gebleven. Hij had misschien niet de buitenmuur van de buurman mogen gebruiken voor de aanbouw maar zelf eerst een tussenmuur moeten plaatsen?


Dat is juist. Maar de huidige situatie is zoals het is. Er er schade ontstaat moet dat worden vergoed.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag