Vraag

Beste,

Ik werk bij de technische dienst van een ziekenhuis sinds 2014. Sinds ik hier werkzaam ben heb ik 1 x in de 6 weken consignatiedienst. Doordat een collega afscheid neemt en zijn functie niet opnieuw vacant wordt worden we verplicht om vanaf 1 januari 1 x in de 5 weken dienst te draaien.
Doordat we binnen een half uur ter plaatse moeten kunnen zijn is de consignatie een grote belemmering voor mijn vrije tijd.
Kan mijn werkgever dit zomaar doorvoeren zonder tegenprestatie. Want deze wijziging kost me 20% van mijn vrije tijd. Ook ligt er momenteel nog geen gedegen calculatie of beleidsplan voor de in te delen Fte's ten grondslag. We krijgen enkel te horen dat als we hier niet mee akkoord willen gaan, dat we onze eigen keuze daarin moeten maken en de deur open staat.

Deel deze vraag

1 Reactie

1 U bent verplicht een redelijke wijziging wanneer het ook redelijk is dat u het doet te accepteren. Men noemt dit de dubbele redelijkheidstoetsing (mammoet/Schoof arrest). Of deze wijziging redelijk is kan ik op basis van uw verhaal niet beoordelen. wel is het onredelijk dit van u te verlangen zonder financiƫle compensatie. Voor wat hoort wat. Dreigen met het gat van de deur is niet alleen ongepast, maar ook in strijd met het goed werkgeverschap.

bij verdere vragen/problemen adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij (lid specialisatievereniging). Vaak is het eerste gesprek (max. half uur) gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm