Vraag

Ik en mijn vriendin zijn uit elkaar, we zijn niet getrouwd/geregistreerd partnerschap en hebben geen samenlevingscontract. Wel hebben we 1 minderjarig kind en een koophuis op beide namen. Mijn ex heeft nooit iets betaald aan hypotheekkosten(rente/aflossing)GWL/gemeentelijke belastingen/internet+tv. Ook financiële nalatigheid wat betreft boodschappen voor levensonderhoud van ons gezin. Financiële misstanden op haar werk waardoor ze ontslagen werd. Maandelijks incasso brieven in de bus ivm niet betalen van online bestellingen .Ook de spaarpot van ons kind is niet veilig. Kortom is gebleken dat ze financieel onbekwaam is.Nu eist ze via haar advocaat dat het huis verkocht wordt en eist ze de helft van de overwaarde. Ik kan aantonen dat ze financieel nalatig is geweest. Ik weet dat de eigendomsverhouding van het huis 50/50 is. Ik kan de hypotheeklasten alleen dragen en zou dan samen met mijn zoon in ons huidige huis kunnen blijven wonen. Ik ben ook bang dat het financieel misgaat bij haar zodra ze het alleen moet doen en daar dus onze zoon mede de dupe van wordt. Maak ik kans in een dergelijke zaak mocht dit een rechtszaak worden?

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Geachte heer,

Heeft u ook het ouderlijk gezag over uw zoon? Indien u dat niet heeft kunt u dat aanvragen.

Samenwonen brengt financiële verplichtingen met zich mee. Zoals bijvoorbeeld de hypotheek- en bijkomende woonlasten, maar ook de kosten van de gezamenlijke huishouding.
Verplichtingen die doorgaans worden opgebracht door het gezamenlijke inkomen van beide partners.

Nu uw ex partner niet heeft meebetaald aan de woon kosten / kosten gezamenlijke huishouding kunt u alsnog daarop aanspraak maken.

Daarentegen kan uw ex aanspraak maken op de helft van de overwaarde van de woning en indien de waarde lager is dan de hoogte van de hypotheek, is zij ook aansprakelijk voor de helft daarvan.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm