Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Bij mijn ontslag in 2013 heb ik naast een keurige ontslagvergoeding aanvullend een specifieke opleiding mogen ontvangen.
De opleiding is door mijn ex-werkgever vooraf betaald aan een extern opleidingsinstituut. Deze opleiding/betaling is verder bij mijn weten niet gedocumenteerd als formeel onderdeel van de ontslagovereenkomst.

De opleiding heeft echter nooit plaatsgevonden; tweemaal per jaar werd de opleiding op mijn verzoek doorgeschoven naar een volgend gepland uitvoeringsmoment. De opleiding is echter fysiek nooit uitgevoerd door het instituut.
Wel werd ik regelmatig gebeld door het instituut of ik niet een andere opleiding wilde volgen. Mijn ex-werkgever heeft nooit geinformeerd over het daadwerkelijk volgen van de opleiding.
Nu, ruim 7 jaar later, heb ik verzocht het lesgeld naar mijzelf over te maken.
Het instituut wil dit alleen doen na schriftelijke goedkeuring van mijn ex-werkgever, de betalende partij in 2013.
Op zich begrijpelijk, maar ik vind dit ook een beetje dubbel. Ik mag wel switchen van opleiding, maar niet het lesgeld opvragen. Ook lees ik dat dit soort vorderingen tussen partijen (werkgever - werknemer) blijkbaar na 5 jaar verjaren.

Graag uw kostenloos advies of ik in mijn recht sta of het lesgeld terug moet laten storten naar mijn ex-werkgever.

Ik neem toch aan een en ander in de vaststellingsovereenkomst van ontslag mbt de te volgen studie een beetje uiteen is gezet, in rechten en plichten. De werkgever brengt iets in in natura, en u wilt nu het er nominaal uithalen omdat u er geen gebruik van hebt gemaakt. Vorderingen verjaren inderdaad en deze na 5 jaar, maar de opleider biedt u desondanks toch een studie aan. Dit had hij m.i ook niet hoeven doen. Moeilijk er wat van te zeggen zonder documenten, voorwaarden en bepalingen te hebben ingezien ( ook wel in cao ?)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag