Vraag

Mijn buurman heeft 15 jaar geleden zijn huis afgebroken toen woonden wij daar nog niet maar nu beweert hij dat de muur van ons nog steeds van hem is. Hij heeft het huis immers afgebroken tot aan de binnen spouwmuur en hij heeft de kosten hem aan zijn kant weer netjes dicht moeten maken nu hebben wij vochtprobleem aan deze muur en hebben wij geconstateerd dat hij geen vochtwerende folie heeft gebruikt om zijn kant dicht te maken enkel rabatdelen
Nu willen wij dit uiteraard oplossen door alsnog onze buitenkant van de muur open te maken en hier als nog vochtwerende plastic te plaatsen en hem te laten metselen maar onze vraag is nu hij blijft beweren dat de laatste 5 a 10 centimeter van die muur van hem is staat hij in zijn recht of is het zo dat als je een huis afbreekt op de grenslijn dat je dan geen rechten meer hebt over deze muur en dat hij het gewoon netjes toendertijf had af moeten werken en dat de kosten en het werk als nog vooor zijn rekening komen of Is het geheel onze muur en hij heeft toch zijn huis afgebroken ?

Deel deze vraag

3 Reacties

1 Het is dus een mandelige muur en beiden zijn eigenaar. Zonder toestemming van de een kan de ander eigenlijk niet overgaan tot afbraak, groot onderhoud of herstel en is hij aansprakelijk te houden voor fouten en de gevolgschade in verband daarmee. ( mits u kunt bewijzen dat er inderdaad een bouwfout is gemaakt)

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Hartelijk bedankt voor uw reactie
Ik begrijp dus dat ondanks zijn huis niet meer aan die van ons vaststaat, hij dus nog steeds zijn rechten behoud. En dat als een aannemer concludeert dat daar eerst een folielaag tussen had moeten komen hij voor deze kosten moet opdraaien
Ja . Er is een eenduidige aansprakelijkstelling voor nodig. Neemt u anders contact met mij op?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm