Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Nav werkgerelateerd ziekte. Mag een arbodeskundige (zonder medische achtergrond) een probleemanalyse inzien?
Mag ik een vertrouwenspersoon meenemen naar een driehoeksgesprek met mijn werkgever? Kan hij dit weigeren?
Wat als ik het niet eens ben de probleemanalyse? Deze is ook niet ondertekend door een arts

U mag altijd een vertrouwenspersoon meenemen. Soms is dat ook verstandig. Hij/zij mag echter niet het gesprek overnemen.

Een medische leek mag geen medische gegevens inzien. Wanneer er in de probleemanalyse medische gegevens vermeld zijn, dan moeten die er eerst uitgehaald worden voordat die arbodeskundige inzage krijgt.

Wanneer u het niet eens bent met het gestelde in de probleemanalyse, dan moet geprobeerd worden overeenstemming te bereiken. Zo niet, dan moet vermeld worden dat u het er niet mee eens bent.

Goede en duidelijke informatie treft u aan in de brochure 'Wie schrijft, die blijft' van de FNV.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij (lid specialisatievereniging). Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:

Een arbeidsdeskundige zal de probleemanalyse nodig hebben om een arbeidsdeskundige rapportage te kunnen opstellen neem ik aan. Als uw werkgever daar geen probleem mee heeft, mag u naar een gesprek met hem een vertrouwenspersoon meenemen. Als u het niet eens bent met de probleemanalyse kan u een second opinion aanvragen bij een andere bedrijfsarts. Ook kan een deskundigenoordeel bij het UWV worden aangevraagd. Het is ook verstandig om uw bezwaren schriftelijk aan te geven bij de opsteller van de probleemanalyse. Op de probleemanalyse kan ook worden aangegeven of de werknemer het eens is met de probleemanalyse.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag