Vraag

In mijn koopappartement heb ik veel overlast van muizen. Dit heb ik zelfs middels muizenvallen etc proberen op te lossen. Het is echter dweilen met de kraan open.
Ik heb de VVE gevraagd om een inspectie omdat ik vermoed dat ik de bron niet ben.
Zij zijn akkoord gegaan met de inspectie en de kosten hiervoor.

Bij inspectie is gebleken dat de overlast komt door bouwkundige aard: muizen kunnen het gebouw binnen door diverse gaten. Daarnaast zijn er een aantal bewoners die het het ongedierte makkelijk maken: voer voor katten dat buiten neer wordt gezet. In mijn appartement zelf werd geconstateerd dat ik geen dingen nalaat die muizen (extra) aantrekt.

Iemand van het bestuur is aanwezig geweest bij de inspectie. Hij heeft met de inspecteur nog een geruime tijd om het gebouw gelopen en heeft tips gekregen en aanwijzingen gekregen waar de muizen zitten/naar binnen kunnen. Er zijn meerdere ruimtes waar muizenkeutels zijn aangetroffen

Bestrijding in mijn appartement had volgens de inspecteur zeker zin. Dus dat heb ik gekregen (gif neergezet).

Ik wil de kosten geheel verhalen op de VVE. Sta ik hiervoor in mijn recht?
De VVE wil tot nu toe alleen de inspectie vergoeden. Het extra uur (rond het gebouw lopen) en de bestrijding zelf, willen ze (nog) niet vergoeden.

Ik hoor het graag.

Deel deze vraag

3 Reacties

1 Of het een gebrek is aan het gebouw valt te bezien . afgaande op uw verhaal met betrekking tot ouderdom. Mogelijk is er onvoldoende aandacht geweest voor het gezamenlijk probleem, dan kan de VvE wel aansprakelijk gesteld worden. Mogelijk is er een individuele veroorzaker, dan kan deze aansprakelijk gesteld worden, of in het geval van het buiten eten neer zetten: die personen aansprakelijk stellen die dat doen. Maar het lijkt me dat VvE nu wel optreedt.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Blijft mijn vraag nog staan of de VVe behalve de inspectie ook de bestrijding en de meerkosten moet betalen van deze keer. Of kan ik hen pas aansprakelijk stellen als de overlast blijft voortduren? De inspecteur gaf aan dat er ws al heel lang muizen in ons gebouw zitten (in spouwmuren etc). Ik ervaar nu ook overlast in mijn appartement.
Zij gaan idd aan de hand van de gegeven tips door de inspecteur aan de slag .
Aansprakelijkheid vestigen indien aanvaard of bewezen, zorgt ervoor dat die partij de schade moet dragen als gevolg van foutief handelen, nalaten daaronder begrepen. U kunt nu al aansprakelijk stellen voor de schade die al bekend is en nog opkomt. ( toekomstige schade). U moet wel goed motiveren waarom u vindt dat deze entiteit ( VvE) en niet u of een ander aansprakelijk is te houden. Neemt u ook de regels erbij voor het oplossen van geschillen tussen eigenaren en VvE?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm