Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Huis gekocht met aan de volledige breedte van de voortuin een 30 meter lang hekwerk en 1.80 meter hoog, die helemaal vol gegroeid is met hedera en rozen, aan een openbare weg. Na een bezoek van de omgevingsdienst (OD) blijkt dat dit volgens het huidige bestemmingsplan niet te zijn toegestaan naar aanleiding van een klacht over de erfafscheiding.
We vermoeden dat de vorige eigenaar (overleden) toen juist had gehandeld volgens het oude bestemmingsplan, waar ik nog wel het oude plan van heb. Het oude plan beschrijft dat tussen voorgevel huis en openbare weg, 1 meter is toegestaan en links en rechts daarvan 2 meter.
Helaas kan het OD geen omgevingsvergunning ervan vinden. Dus oordeelt het OD dat het niet aan het huidige bestemmingsplan voldoet en ook niet aan de vergunningsvrij regelgeving.
Nu wordt gevraagd aan mij, het hele hekwerk aan te passen, door tot 1 meter in te korten! De hedera mag wel blijven staan, wat bijna onmogelijk is om stormbestendig te houden.
Zijn er nog opties, dat dit niet hoeft?
Mocht dit niet zo zijn, in hoeverre moet er worden weggehaald van het schermhek?
Klopt het dat doorknippen van het geheel over de volle breedte bij 1 meter hoogte voldoende is? Dus kan het bovendeel blijven staan zolang er maar geen bouwverbinding is tussen de grond en palen onderling?
Wat is voldoende?
En als dit zo is mag ik volgens de wet en regelgeving, de hedera verstevigen door er een paar leibomen met rek tegenaan te plaatsen? Is een leiboom met rek ook een boom of is dit een bouwwerk?
Ik verneem graag van u?

Als regels van opvolgende plannen veranderen is er soms overgangsrecht dat een bestaande toestand die toen niet maar nu wel in strijd is met het nieuwe plan rechtvaardigt. Mogelijk was er geen vergunning noodzakelijk toen immers men voldeed aan de regels van het plan. Dan kan er ook niet een worden gevonden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag