Vraag

Hoi,
Sinds een half jaar is ons huis overgenomen van een particuliere verhuurder naar een makelaarskantoor. Nu gaat er een huisgenoot weg, en wil ik doorschuiven naar haar kamer (i.v.m. grootte, betere geluidisolatie en geluidsoverlast buren). Mag mijn verzoek voor doorschuiven/intern verhuizen geweigerd worden? En mogen zij mij verplichten een nieuw contract te tekenen bij het intern verhuizen?
Ik heb namelijk nu nog een contract van de vorige huurbaas, en deze wil ik graag behouden. Deze hebben alle "oud-huurder" behouden, omdat natuurlijk koop geen huur breekt.

Alvast bedankt!

Deel deze vraag

1 Reactie

Dat mag pas geweigerd worden als de kamer expliciet in het huurcontract is benoemd waarvoor partijen akkoord zijn gegaan. Als de kamer van uw huisgenoot ongeveer bv dezelfde afmetingen heeft, dan hoeft het doorgaans geen problemen op te leveren. Maar dit hangt af van de verhuurder.
Een nieuwe contract is niet nodig, wel kan er een schriftelijke toevoeging plaatsvinden van het betrekken van de nieuwe kamer. Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm