Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex vriendin en ik hebben een zoontje en daar is een omgangsregeling voor. Ik zie hem om de twee weken het weekend van vrijdag avond tot maandagochtend en dan breng ik hem naar school.
De weekenden dat die bij mij is zorg ik goed voor hem en maak ook tijd vrij om dingen te doen met hem.
De andere weekenden dat ik hem niet heb kan ik zo invullen dat ik op lange en korte termijn afspraken kan maken met vrienden en familie.
Die weten ook welk weekend ik mijn zoontje heb en houden daar ook rekening mee als ze iets willen plannen.
Nu heeft mijn ex met haar nieuwe man de weekenden omgedraaid zonder dat met mij te overleggen. Ze vroeg al een keer in een weekend pas geleden of die bij mij kon zijn wat dat wilde die graag, mijn zoontje, maar ik had dat weekend al vol gepland omdat dat niet mijn weekend was. De week erna toen het mijn weekend was heeft ze hem niet gebracht. Het weekend erop wat weer niet mijn weekend was en ik vrijdag avond net weg wilde gaan stond ze weer op de stoep met mijn zoontje. Na een hoop geschreeuw van haar kant heeft ze hem weer meegenomen.
Ik heb haar later gevraagd of ze niet in war was met de weekenden maar geen antwoord.
Nu wilde ze hem weer in het andere weekend brengen en had ik wel tijd voor hem maar dan ook weer volgend weekend wil ik hem omdat dat het normale weekend is.
Maar dat mag niet van haar.
Zij hebben dus samen besloten de weekenden om te gooien buiten mij om waardoor ik niet meer uitkom met mijn afspraken etc.
Vervolgens heb ik schuld daarvan gekregen en moet ik mij melden bij bureau jeugdzorg.
Wie kan mij helpen?

Geachte heer,

Een omgangsregeling kan niet eenzijdig worden gewijzigd. Als de omgangsregeling schriftelijk is vastgelegd dan kunt u dat aantonen bij jeugdzorg.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Ik kan uw belangen behartigen en ben graag can dienst.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

We hebben een ouderschapsplan en het is al jaren zo hetzelfde met de weekenden. Mijn zoontje weet dat ook. Ook voor hem is de regelmaat en rust juist zo belangerijk.
Mijn ex zei dat ik beter had moeten communiceren maar zij hebben de wijziging gedaan zonder mij in te lichten. Mijn ex is zeer manipulatief en narcist en ik ben bang dat ik bij jeugdzorg niet goed mijn verhaal kan doen.
Als dit mis gaat is het beter om een rechter in te schakelen?
Bedankt en Met vriendelijke groet,
Oscar van Driel


Geachte heer, Beste Oscar,

Als via een gerechtelijke procedure een beslissing door de rechtbank wordt genomen dan ligt alles onomstotelijk vast en kan als je ex zich daar niet aanhoudt worden afgedwongen.

Ik behartig graag je belangen. Voor een telefonische toelichting - zonder kosten- kun je contact met mij opnemen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag