Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedendag,

Mijn ex is zzper in de bouw. We hebben 2 kinderen die bij mij woonde en waarvoor hij kinderalimentatie betaalde. Nu is 1 kind bij hem gaan wonen en wil hij geen kinderalimentatie meer betalen want zo beredeneerd hij: jij een kind en ik een kind. Hij wil geen herberekening laten uitvoeren. Ook geeft hij aan als dat moet gebeuren hij een bv opricht, en zichzelf dan salaris geeft waardoor ik dan alsnog geen alimentatie zou ontvangen. 2 vragen: hoe kan ik hem dwingen tot die berekening? Klopt het dat hij als hij een bv opricht hij zichzelf salaris kan geven en dat met de berekening van de kinderalimentatie daarvan wordt uitgegaan ipv jaarcijfers?

Geachte mevrouw,

In geval van gewijzigde (financiële) omstandigheden kunt u een herberekening laten maken. Nu 1 kind bij u woont moet uw ex kinderalimentatie betalen.

Het kan niet zijn dat indien uw ex een bv opricht hij zichzelf een lager salaris kan geven. Het staat immers vast hoe hoog zijn inkomen is. Overigens hanteert de belastingdienst een minimaal DGA salaris van € 46.000,00.

Ik kan mij niet voorstellen dat een rechtbank een lagere alimentatiebedrag vaststelt indien blijkt dat uw ex op grond van een truck geen of minder kinderalimentatie wil betalen.

Desgewenst kan ik een berekening voor u maken.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag