Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben op zoek naar iemand die mij kan informeren in een kwestie omtrent kinderalimentatie.
Mijn ex en ik zijn inmiddels 5,5 jaar uit elkaar en hebben co-ouderschap 50/50 (week om week).
Wij hebben in het begin afgesproken (een formulier opgesteld en getekend) waarin wij aangeven dat we elkaar over en weer niets verplicht zijn om elkaar alimentatie in welke vorm dan ook te betalen.
Echter krijg ik nu het verzoek via de advocaat van mijn ex om 121 euro per maand te gaan betalen per 1 november aan kinderalimentatie. (Deze is berekend via de LBIO). (Ik ben niet akkoord gegaan)
Nu is mijn vraag sta ik in mijn recht om niet te betalen omdat wij dit vastgelegd hebben? Volgens dat formulier wil hij geen alimentatie ontvangen.

Ook heb ik een vraag mbt de berekening door het LBIO en wat er van de alimentatie betaald moet gaan worden de komende jaren? (Ik heb gelezen dat de ontvangende partij dus verantwoordelijk is voor b.v. schoolgeld, uitjes, sporten, spullen die nodig zijn voor sporten/school, evt studie enz).
Ik ben inmiddels sinds 2018 getrouwd en mijn ex heeft een samenlevingscontract.
Wordt b.v. de hypotheek lasten ook bij hem gedeeld omdat ze samen een huis hebben?

Geachte mevrouw,

Op grond van gewijzigde omstandigheden kan alsnog kinderalimentatie worden gevorderd.
Of de hoogte juist is kan worden vast gesteld op grond van een nadere berekening.
Alle kosten, dus ook huisvestingskosten, bepalen de hoogte.
Nu uw kind(eren) ook behoren tot het gezin van uw huidige echtgenoot, is ook het inkomen van uw huidige echtgenoot van belang voor de bepaling van de hoogte van kinderalimentatie.
Desgewenst kan ik - tegen een gereduceerd tarief - een berekening voor u maken. In mijn praktijk wordt gebruik gemaakt van hetzelfde programma als door rechtbank wordt gebruikt voor de berekening van alimentatie.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag