Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik en mijn (ex) vriendin gaan uit elkaar. Wonen momenteel nog samen.We hebben samen 1 minderjarig kind plus een koophuis op beide namen.

De advocaat van mijn ex heeft bij de Raad van Rechtsbijstand een aanvraag om een toevoeging gedaan. De Raad van Rechtsbijstand heeft op basis van de nu bij de raad aanwezige gegevens positief beslist op de aanvraag.

Verschafte gegevens van mijn ex zijn:
Inkomen : 18.000 euro (haar inkomen)
Type inkomen : verzamelinkomen.
Vermogen : 0 euro
Status financiƫle gegevens : vastgesteld
Herkomst gegevens: belastingdienst
Peiljaar : 2018 (ook toen woonde wij samen)
Eigen bijdrage: +/- 300 euro (zowel bij aanvrager als tegenpartij ik dus, staat dit bedrag als Eigen Bijdrage)
Samenstelling huishouding : 1 oudergezin

Ik heb hier een paar vragen over, namelijk.
Is het niet zo dat ons gezamenlijke inkomen hiervoor moet gelden ipv van alleen haar inkomen?
En klopt de samenstelling huishouding van 1 oudergezin wel? Gezien we tijdens peiljaar gebruikt voor aanvraag (2018) en ook nu nog samen wonen.
En als voor haar die Eigen Bijdrage geldt, zou dat dan ook niet voor mij moeten gelden?

Dat hangt van de hoogte van uw eigen inkomen en/of vermogen af. Als mensen uit elkaar gaan, worden zij door de Raad voor Rechtsbijstand als alleenstaand aangemerkt. De Raad kijkt in beginsel naar uw inkomen uit het peiljaar, dat is altijd 2 jaar terug. Het gaat dan om uw inkomen in het jaar 2018. U kunt zien hoe hoog dat is in uw definitieve aanslag inkomstenbelasting. Mocht het inkomen en/of vermogen nu 15% of meer zijn gedaald ten opzichte van dat jaar, dan kan er ook naar dit jaar gekeken worden. Het inkomen wordt dan voorlopig beraamd en achteraf gezien vindt er dan een controle plaats. Mocht u nog bijstand nodig hebben van een advocaat, dan kunt u desgewenst contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag