Vraag

Wij hebben aan de voorzijde van ons huis een losstaand schuurtje, dat oorspronkelijk als één bouwwerk gebouwd is. We hebben een gezamenlijke regenafvoer op de erfafscheiding. Nu willen de buren aan de voorzijde gaan uitbouwen ten behoeve van een invalidetoilet. Ze maken de ruimte tussen de schuur en hun voordeur dicht en trekken de schuur bij hun woning. Daarbij staat nu hun buitenmuur voor de helft op onze grond getekend. De gezamenlijke binnenmuur van de schuur willen ze ophogen en het gehele dak aan hun zijde wordt bijna 13 cm hoger als ons dak. De regenpijp blijkt vervallen te zijn en er is op hun hogere dak een regenafvoer aangebracht. Wij hebben dan dus dan geen regenafvoer meer en een gedeeltelijk gat voor de regenafvoer in plaats daarvan. Bovendien komt de aanhechting van hun hogere dak geheel op ons dak te liggen. Er is geen overleg geweest, wij hebben de toekenning van de vergunning op de gemeentepagina gelezen. Aan de voorzijde staat geheel op onze grond een laag schuurtje voor gereedschap. Dat zal dan waarschijnlijk (tijdelijk) weg moeten. Ook aan de achterzijde gaan ze uitbouwen maar dit is geheel op eigen grond. Ook hier staat tegen de schutting (schutting op onze grond) een laag schuurtje met tuingereedschap en stoelen. Mijn man is ernstig ziek en kan niet meewerken aan de afbraak en wederopbouw van de schuurtjes. Wie hoort de schuurtjes te demonteren en weer op te bouwen. Mag een waterafvoer zomaar vervallen. Mag er op een gezamenlijke binnenmuur van de schuur verder gebouwd worden. Mag de aansluiting van het nieuwe hogere schuurdak geheel op onze grond vallen en geheel op ons deel van het schuurdak worden gemaakt. Mag er een buitenmuur voor de helft op onze grond gebouwd worden. En wat te doen met de verwachte lekkages van het schuurdak.

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Wat uw buren doen mag niet zonder in overleg met u te gaan. Zij verplaatsen een hemelwaterafvoer en zij willen deels bouwen op uw grond? U moet dat echt verbieden en u staat ook in uw recht dat te doen ook al heeft de gemeente een vergunning afgegeven , zij toetst niet op respecteren van private regels als eigendom en andere burenrechten.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm