Vraag

Afgelopen jaar 5 Oktober 2019 ben ik ziek geworden en opgenomen in het ziekenhuis. In Feb.2020 wilde ik mij betermelden ,werd mij door de Arboarts verteld dat ik niet kan gaan werken want ik kan mijn Functie niet volbrengen. Dit naar aanleiding wat de Arboarts van de leidinggevende heeft vernomen.. Mijn Leidinggevende heeft verteld dat ik aan evenwichtstoornis lijdt wat niet waar was. Hierbij heb ik hem te kennen gegeven dat ik beter ben en dat ik kan beginnen met werken.

Deel deze vraag

2 Reacties

2 Als u het niet eens bent met de bedrijfsarts dan kunt u een second opinion vragen bij een andere bedrijfsarts. Uw leidinggevende mag niet oordelen over uw ziekteverschijnselen dat doet de bedrijfsarts. Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
2 U heeft het over februari 2020 -> wat is daarna gebeurd?

De werkgever moet u laten hervatten in uw eigen werk. Kan dat niet, dan moet de werkgever u aangepast werk aanbieden. Het lijkt er dan ook op dat uw werkgever de re-integratieverplichtingen schendt.

Wanneer u het met het oordeel van de ArboDiernst oneens bent, dan kunt u ipv. een second opinion beter een deskundigenoordeel vragen bij het UWV. Dat heeft meer status en het UWV is onafhankelijk.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging). bi jvoorekur iemand met interesse i nre-integratie, b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm