Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo Allemaal,

Ik werk voor een woonwinkel in Amsterdam als Inkoper op kantoor. Ik heb voor ik deze functie aannam als weekendkracht 4 jaar lang ieder weekend in de winkels gestaan dus 16 uur per week, naast mijn studie. Nu is de situatie dat de eigenaren niet verder willen met de winkels en deze dus sluiten, er zijn gesprekken gevoerd over de transitievergoedingen, na mijn gesprek was ik niet tevreden met het bedrag wat gesteld was.

De situatie:
4 jaar gewerkt op 0 uren basis met vast contract ieder weekend 16 uur.
hierna gelijk over gegaan naar kantoor van 1 september 2019 tot 1 maart 2021, dit is onder dezelfde BV naam!
ik heb een nieuw contract gekregen toen ik de nieuwe functie aannam en ben dus weer vooraf aan begonnen, 7, 7, 9 maanden contracten normaal. Aangezien mijn laatste contract loopt tot 31 oktober 2020 heb ik een nieuw tijdelijk contract aangeboden gekregen tot 1 maart 2021.

de vraag:
Kunnen de transitiekosten berekend worden over het totaal aantal jaar dat ik gewerkt heb voor het bedrijf of kan dit enkel over het laatste jaar waarin ik een nieuwe functie heb gekregen? ik heb altijd met veel plezier gewerkt, maar dit is toch wel een bittere nasmaak.

Het bedrag:
over het dienstverband van 1 september 2019 tot 1 maart 2021 krijg ik 1128 euro. dit kan dus een veelvoud hiervan zijn als er over alle jaren geteld wordt. ik ben officieel (zoals op het loonstrookje staat) in 01-02-2016 in dienst getreden.

ik hoor graag!
P.s. het bedrijf stopt niet uit financiƫle redenen, maar gewoon omdat zij er geen zin meer in hebben.

De transitievergoeding (TV) is in de wet geregeld. Daarnaast dienen de vakantietoeslag en de vergoeding voor de niet-genoten vakantiedagen uitbetaald te worden.

Wanneer u een vast contract heeft, dan hoeft u de tijdelijke arbeidsovereenkomst niet te accepteren.

De TV moet berekend worden over uw huidige loon en de termijn begint te lopen op 01/02/16. Voor de berekening van de hoogte kunt u op internet rekenprogramma`s vinden.

Bij verdere problemen/vragen adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag