Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedendag, ik ben een vrouw van 61 en ben anderhalf jaar geleden getrouwd (19 -01-2019) Vrijwel direct na de huwelijksvoltrekking zijn mijn echtgenoot en ik naar Kreta geƫmigreerd. Hiervoor heb ik alles in Nederland opgegeven. Wij zijn nu officieel inwoners op Kreta maar wel met behoudt van de Nederlandse nationaliteit.
Na anderhalf jaar wil mijn echtgenoot scheiden. Graag wil ik informatie over wat mijn rechten en plichten zijn in deze situatie. Ik kies ervoor om terug te gaan naar Nederland, maar ik heb niets meer in Nederland. Geen huis, geen werk, geen bezittingen in opslag o.i.d. Welke stappen moet ik nemen om in Nederland weer een fatsoenlijk bestaan op te kunnen bouwen. Wat kunt u ij adviseren?
Met vriendelijke groet.

U dient zich te realiseren dat u mogelijk naar Nederlands recht kan scheiden ( als u ook naar Nederlands recht bent getrouwd ) . Dat u wellicht een advocaat op toevoeging kunt aanvragen als u inkomen laag is en of u weinig vermogen heeft . Dat uiteraard het opnieuw naar Nederland remigreren niet een sinecure is , u dient minstens een tijdelijk adres te vinden waar u zich ook mag inschrijven, Zodra u weer in Nederland woont bent u in Nederland verzekerd verplicht voor zorg. U dient zich voor werk of uitkering te melden bij een gemeentelijk loket.

Beoordeel dit antwoord:

Doordat u na 1 januari 2018 getrouwd bent, blijft in principe ieder van u beiden het vermogen houden dat u had voordat u was getrouwd. In een echtscheidingsovereenkomst kan een en ander worden vastgelegd. Ook partneralimentatie is mogelijk aan de orde, maar dit is wel voor een korte periode omdat u nog maar kort gehuwd bent.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag