Vraag

Op 20-09-2020 ben ik getrouwd. Op deze locatie vond alles (Ceremonie/Receptie/Diner/Feest) plaats. Meer dan een twee jaar geleden hebben wij een offerte laten maken en getekend voor 40 man bij de ceremonie/receptie, 22 man bij diner en 75 man bij het feest. Wij hadden toen aangegeven dat het erg ver van te voren is en dat het aantal gasten uiteraard kan wijzigen. Hun zeiden alles is op na-calculatie en de aantallen kunnen elk moment op- en afgeschaald worden tot 10 dagen van te voren.

Nu hebben wij de bruiloft verplaatst van 27-06-202 naar 20-09-2020 omdat deze vanwege Covid-19 niet door kan gaan. Later hebben wij ook samen met de locatie het aantal gasten aangepast omdat met de 1,5 meter regel dit niet past op de locatie, de locatie kan dus niet leveren voor zoveel personen. Dit was allemaal prima en hun hoefde niet veel te doen want onze ceremonie meester heeft zelfs zaal en tafel indelingen getekend voor hun omdat zij daar niet mee kwamen. Er is verder niets gesproken over meer kosten vanwege corona etc.

Nu is de bruiloft geweest en heb ik de eindfactuur gekregen. Deze is 1700,- lager dan de originele offerte omdat er uiteraard (afgesproken) veel minder mensen waren. Nu hebben zei bij `Diverse kosten` 1700,- neergezet als `Verschil met orig. offerte` en eisen zei dat wij dit betalen terwijl wij dit nooit afgesproken hebben.

Wij hebben nooit een omzetgarantie of iets dergelijks afgesproken en hun zeiden dat alles op na-calculatie is. In hun betalingsvoorwaarden staat zelfs: `Voor alle genoemde posten geldt dat deze ten alle tijden kunnen worden vereenvoudigd of worden uitgebreidt.`

Daarnaast zijn er minder mensen geweest omdat zij ziek waren en klachten hadden en er is wel bordjes geld en drank gerekend voor deze personen. Op basis van na-calculatie betekend toch ook dat als er minder is geconsumeerd dat dit in mindering wordt gebracht en niet alleen als er meer geconsumeerd wordt dat het duurder wordt?

Deel deze vraag

1 Reactie

Allereerst gefeliciteerd met uw huwelijk. Als er niets is afgesproken t.a.v. een eventuele omzetgarantie zal de tegenpartij met bewijs dienen te komen waarom en welke kosten zij hanteert. De door hun genoemde betalingsvoorwaarde lijkt onredelijk bezwarend en deze kunnen dan ook worden vernietigd indien blijkt dat u dit niet zo hebt afgesproken. Kortom, u zult ook moeten bewijzen dat de gemaakte afspraken niet zijn zoals u zich heeft voorgesteld. Ik raad u aan in ieder geval schriftelijk de nota te betwisten. Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, dan kunnen wij u bijstaan in deze zaak. Neemt u desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm