Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo, ik heb een vraag. Mijn zoon zit nu in een crisisopvang omdat net thuis niet meer ging. As 1 november wordt hij 18. Nu zijn er diverse hulpverleners hierbij betrokken en hebben ze opties voor mijn zoon maar hij wil niks. Het contact met thuis heeft hij helemaal verbroken, hulpverleners noemt hij klootzakken enz, hij zat op school maar daar gaat hij niet heen, hij wil niet werken, eigenlijk wil hij gewoon niets. Nu is mijn vraag wat kunnen we nu nog doen, want niemand dringt tot hem door. Er is wel 1 dingetje wat ik moet vermelden, hij heeft een vriendin die een obsessie voor hem is waardoor hij de werkelijkheid en realiteit niet meer ziet. Het enige wat hij roept is jullie als ouders zijn financiƫle verantwoordelijk.

Graag een antwoord van u.

Vriendelijke groet,

Willeke een radeloze moeder

Geachte mevrouw,

U beschrijft een aangrijpende situatie en ik begrijp dat radeloos bent.

In een situatie als deze kunt u helaas niets doen. Uw zoon is eerdaags meerderjarig en is daarom ook zelf verantwoordelijk voor de gevolgen van de beslissingen die hij neemt.

In de situatie die u schetst kan het niet zo zijn dat hij de gevolgen - en met name de financiƫle gevolgen - afwentelt op zijn ouders. Hij is zelf verantwoordelijk.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag