Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


We hebben bij een badkamer/keukenverkoper een badkamer gekocht. Zij besteden het plaatsen en monteren hiervan uit aan een aannemer.
Nu blijkt dat de douchekraan niet goed is gemonteerd, waardoor water achter de tegels komt. Daardoor hebben we nu dus een vochtprobleem in de muur van de aangrenzende kamer.
Bij het aansprakelijk stellen van de keukenboer voor de problemen, geven zij aan dat de aannemer hiervoor verantwoordelijk is. Maar de aannemer is intussen failliet, waardoor de verkoper zegt niets meer te kunnen doen.
Zij hebben echter de aannemer in handen genomen om in hun opdracht de badkamer te plaatsen. Kunnen wij de verkoper nu wel of niet aansprakelijk stellen voor de geleden schade?

Dat kunt u wel. De verkoper is namelijk aansprakelijk, tenzij schriftelijk anders afgesproken. Nu de aannemer failliet is zal hij het gebrek moeten herstellen of anderszins over de brug moeten komen. Ik raad u aan dat u hem eerst in gebreke stelt voor herstel, bij gebreke waarvan u de koop kunt ontbinden met vordering van eventueel schadevergoeding. Mocht hij weigerachtig blijven, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor verdere hulp. Klikt u op de link naast dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag