Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Van Bospark Ede BV kregen wij onlangs een mail met o.a. de onderstaande inhoud. Het gaat vooral om de zinssnede:
"Gelet op de aard van deze brief ontvangt u deze op voorhand per e-mail alsmede per gewone en per aangetekende post. Dat laatste overeenkomstig artikel 2.1 van de huurovereenkomst."
Onze vraag is: is dit nu een officiële opzegging, of komt die pas per brief/aangetekende brief?
Wat kunnen of moeten wij doen? Actief er achteraan of afwachten?


We hebben op de mail gereageerd met de opmerking dat dit nogal rauw op ons dak valt (we hebben namelijk flink geïnvesteerd in ons eigen huisje) en dat we graag contact willen. We hebben een telefoonnummer gebeld (dat niet in de mail stond, maar ons door de receptie van het park verstrekt werd) waar niet opgenomen werd en op onze mail is niet gereageerd.
We hebben intussen begrepen dat er misschien problemen zijn met de vergunningen. We hebben ook al gehoord dat er mensen op het terrein al in augustus een dergelijke mail kregen en nog steeds geen brief hebben gekregen. Anderen hebben inmiddels al wel een officiële brief binnen.



Inhoud mail:
Met ons heeft u in het verleden een huurovereenkomst gesloten met betrekking tot een kavel gelegen aan de nnnn, bekend als kavelnummer xxx, welke deel uit maakt van Bospark Ede B.V. te (1111 XX) Ede.

De huurovereenkomst wordt behoudens opzegging ieder jaar verlengd op grond van artikel 2.1 van de huurovereenkomst. De huurperiode loopt van 1 januari tot en met 31 december van enig kalenderjaar.

Bospark Ede B.V. heeft besloten haar beleid aan te passen. Een en ander brengt met zich mee dat wij gaan stoppen met een aantal jaarplaatsen.

Hierbij bericht ik u dan ook dat door middel van onderhavige brief de huurovereenkomst tegen het einde van het kalenderjaar wordt opgezegd, derhalve tegen 1 januari 2021. Hiermede is ruimschoots voldaan aan de op grond van artikel 2.1 van de huurovereenkomst te hanteren opzegtermijn van twee maanden.

Vorenstaande betekent dat op 1 januari het recreatieobject / chalet dat op de door u gehuurde kavel is weergegeven dient te zijn verwijderd een en ander op grond van artikel 13 lid 6, 10 lid 6, VII.lid 7, of 10 lid 7 van de huurovereenkomst.

Wij begrijpen dat u het zo mogelijk op prijs stelt een en ander met ons te bespreken. Die gelegenheid is er dan ook. Indien u vragen heeft een gesprek met ons wenst dat kunt u contact met ons opnemen.

Gelet op de aard van deze brief ontvangt u deze op voorhand per e-mail alsmede per gewone en per aangetekende post. Dat laatste overeenkomstig artikel 2.1 van de huurovereenkomst.

Geachte heer, mevrouw,

Het schrijven kunt u aanmerken als zijnde een opzegging van de huur.
Zoals ik het lees dient u uw chalet/ huisje te verwijderen.

Of dit juridisch zo kan kan staat in de huurovereenkomst en eventuele algemene voorwaarden die van toepassing zijn. Op grond daarvan kan ook worden beoordeeld of er een (schade)vergoeding mogelijk is.

Staat er in de overeenkomst of in de voorwaarden op welke gronden de huurovereenkomst kan worden beëindigd?

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemorgen,
Er staan geen voorwaarden (behalve bij voorwaarden voor onmiddellijke ingang van opzegging) in de huurovereenkomst voor zover wij weten. Er staat wel In de huurovereenkomst dat er schriftelijk opgezegd moet worden. Ook in de e-mail wordt dat nog een keer bevestigd: "Gelet op de aard van deze brief ontvangt u deze op voorhand per e-mail alsmede per gewone en per aangetekende post. Dat laatste overeenkomstig artikel 2.1 van de huurovereenkomst."
Nu lijkt het of het pas echt een opzegging is als wij een brief gekregen hebben. Die wij dus niet gekregen hebben, nog.
We horen zelfs van mensen die in augustus al een mail hebben gekregen en die ook nog geen brief gekregen hebben. En Bospark reageert niet op verzoeken om een voorstel of contact, net als bij ons. (Er zijn overigens ook al mensen vertrokken, die hebben wel een brief gekregen.)
Het minste wat wij verwachten van Bospark is dat ze aangeven of we ergens anders op het terrein misschien wel een plekje hebben of dat we echt helemaal weg moeten. Dat maakt nogal wat uit! Of is dat teveel gevraagd? Wij hebben dat huisje, een houten Finse bungalow met pannendak van circa 10 bij 5,5 m, daar namelijk niet neergezet toen we het 9 jaar geleden kochten, en hebben dus geen idee hoe dat in zijn werk gaat - het huis is gewoon aangesloten op het elektriciteitsnet en gas (propaan).


Van belang is nog te weten of uw chalet is aan te merken als een gebouwde onroerende zaak, waarvan de fundering zodanig met de grond is verenigd dat dit als gebouwd op de grond moet worden aangemerkt. In dat geval is er sprake van woonruimte.

Woont u permanent in uw chalet?
Wanneer is de huurovereenkomst ingegaan?
Wat is feitelijk de reden van opzegging?
Welk beleid wordt aangepast?
Is er een (park)reglement?

Heeft uw chalet een eigen huisnummer en is daaraan een WOZ-waarde gekoppeld?

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Inmiddels hebben we een reactie gekregen met een uitnodiging voor een afspraak. Wij kunnen dan niet, dus ik heb gevraagd om een afspraak te verzetten.

Ons huisje is officieel roerend goed. Er liggen namelijk een paar wielen onder – die ons werden getoond door de beheerder toen hij ons ook de waterkraan en gaskraan liet zien, na aankoop. Wij hebben van andere bewoners op het terrein gehoord dat de bungalow niet ter plekke is opgebouwd, maar er naartoe is vervoerd, een aantal jaren voordat wij er kwamen.
Er is een permanente gas-, elektriciteits- en wateraansluiting.

Wij wonen niet permanent in ons huisje, alleen de weekenden. En de huurovereenkomst is op 1 januari 2012 ingegaan.
De feitelijke reden van opzegging is “Bospark Ede B.V. heeft besloten haar beleid aan te passen. Een en ander brengt met zich mee dat wij gaan stoppen met een aantal jaarplaatsen.” Tamelijk vaag dus.

Er is inderdaad een terreinreglement. Wij hebben niet echt een eigen huisnummer, maar een kavelnummer op zonneoordlaan 47.

Wat kunnen wij van Bospark verwachten? Wat kunnen wij ze vragen? Kunnen/moeten zij een nieuwe plek aanbieden? Kunnen/moeten zij ons recht op koop van de grond geven? (Niet dat wij dat willen, daar hebben het geld niet voor. En voor zover ik weet is dat stukje grond in erfpacht van de gemeente en kan het Bospark die kavel dus zelf niet verkopen.)
Is het van belang dat wij de feitelijke reden van opzegging te horen krijgen?
Een brief hebben wij overigens nog steeds niet gezien.


even aanvullend als recron voorwaarden van toepassing zijn moet er een herstructureringsplan aanwezig zijn en moet er een termijn worden overeengekomen van een jaar tot opzegging, ook moet u wachten op de aangetekende brief: dit is een vereiste binnen recron voor rechtsgeldige opzegging. Verder staan er ook verplichtingen dat u indien mogelijk een nieuwe plaats krijgt aangeboden, verplaatsingskosten en tegemoetkomingen als verplaatsing niet meer mogelijk is. Voorst vind ik het niet netjes als de parkeigenaar willens en wetend van zijn plannen niet eigenaren waarschuwt tegen te grote investeringen, Dit is een ander verhaal en loopt er aanvullend naast.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hoe komen we erachter dat de recron voorwaarden van toepassing zijn? Voor de verhuur van huisjes op het park geldt het wel, hebben we op de website gezien. Maar in ons contract staat hier niets over.


Dat is inderdaad lastig: het park moet dan gebruik maken van het logo met de drie ringen voor zowel gebruikers als huurders , het staat ergens vermeld in een contract of u vraagt het rechtstreeks.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

We gaan afwachten wat een gesprek gaat bieden (als dat in de huidige tijd inderdaad doorgang kan vinden) en houden daarbij de hier gegeven antwoorden in ons achterhoofd. Dank daarvoor.


Reactie van de vraagsteller

We gaan afwachten wat een gesprek gaat bieden (als dat in de huidige tijd inderdaad doorgang kan vinden) en houden daarbij de hier gegeven antwoorden in ons achterhoofd. Dank daarvoor.


Reactie van de vraagsteller

Inmiddels hebben we een telefonisch gesprek gehad. Het was een vreemd gesprek want op de een of andere manier ging men ervan uit dat wij caravan hebben (zoals onze buren) en niet een houten bungalow. Nadat we werden teruggebeld, werd gemeld dat wij inderdaad een huisje hebben dat wel zeer moeilijk te verplaatsen is. Ze willen echter eenheid creëren en het vervolg is dat er een gesprek ter plekke komt over onze wel erg open tuin (die min of meer door het park zelf zo is aangelegd) die blijkbaar wat geslotener zou moeten worden.
We zijn benieuwd, we hebben er inmiddels een e-mail over gekregen en we wachten af tot het park een afspraak met ons maakt.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag