Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hi,

Wij zijn in conflict met de buren.
Onze oprit ligt tegen de zijtuin van de buren aan. Hun kijken op dit punt vanaf hun keuken vol in onze woonkamer. Ze gluren altijd. Heb het gevoel dat ik totaal geen privacy heb.
Nu is het zo, hun hebben toen ze hier kwamen wonen (wij woonden er al eerder) een kort haagje op de erfgrens gezet zonder te overleggen. Opzich nog geen probleem. Onze oprit hebben wij toen vernieuwd en daarna zijn sommige planten van hun van de heg minder goed gaan groeien. Ws door het graafwerk van de oprit vernieuwen. Hier heb ik ze nooit over gehoord maar ineens wilde de buurvrouw een hard hekje aan onze zijde langs dat bestaande haagje. Wij gaven aan dit niet te willen en omdat het om onze grond ging, en hun er niks van zouden zien en wij wel, wij dit dus echt niet wilden! Wij gingen een week op vakantie en ja hoor, ze hadden een mega lelijk oud hek op onze grond gezet.
Woedend waren wij. Bij de buren verhaal gehaald maar ze waren op dat moment niet thuis. Hek op onze grond meteen verwijderd en weggegooid. Was oud ijzer.
Nu na maanden elkaar niet aangekeken te hebben, hebben ze weer een lelijk oud hek geplaatst. Dit keer wel op de rand van de erfgrens aan hun zijde. Prima maar het ziet er niet uit en aangezien ze weer zonder overleg hebben gedaan, is bij ons de maar vol. Ze schelden en roepen vervelende dingen. Aangezien ik dat gluren echt beu ben en ik dat lelijke hek niet wil zien, hebben wij besloten op ons gedeelte bij de erfgrens een hoge schutting te plaatsen van 1.80 hoog tot aandeel voorgeven van de huizen, en daarna een laag hek tot aan de voorkant.
Dit willen de buren echter niet, want hun keuken kijkt dan uit op onze hoge nieuwe schutting.
Volgens mij houden wij ons prima aan de regels. Max hoogte halen we niet, het is op eigen grond en wij hebben in ieder geval het fatsoen gehad om hun op de hoogte te brengen voordat wij het gaan doen.
Mag dit zo of moet ik juridische hulp inschakelen?

Ja maar aan de voorkant gelden lagere normen, dus u moet ook in het bestemmingsplan kijken. Verder is het zo dat u op eigen grond altijd een schutting mag plaatsen maar u mag het ook afdwingen op de erfgrens als daar een haag staat. Een haag of ander groen is namelijk geen scheidsmuur.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag