Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte heer/mevrouw,
Ik heb een koopwoning, die ik tijdelijk heb verhuurd, ivm tijdelijk verblijf in het buitenland.
De huurder heeft de huur keurig netjes betaald en het contact was altijd prima.
De woning is opgeleverd en er zijn punten beschreven dat er sprake is van schade. De huurder is akkoord gegaan met de opleveringslijst.
Nu wilt hij ALLEEN de materiaalkosten betalen en niet de arbeidskosten. Ik ben het daar niet mee eens.

Ook hebben wij geconstateerd dat de huurder bepaalde schade heeft geprobeerd te herstellen. In de huurovereenkomst staat duidelijk vermeld dat de huurder NIET mag verven of andere klussen mag doen. Hij moet een mankement of schade altijd melden. Dit heeft hij niet gedaan. Met andere woorden de huurder heeft zich niet gehouden aan de afspraak die is vastgelegd in de huurovereenkomst.

Nu is het zo dat deze schade tijdens de oplevering niet is opgemerkt. Nu denk ik dat de huurder geprobeerd heeft om de schade te verbloemen. De huurder heeft het ook niet gemeld tijdens oplevering. Als hij dat wel had gedaan, dan waren deze punten ook benoemd in de oplevering.
Valt dit de huurder te verwijten? Immers, hij mocht zelf GEEN wijzigingen of id aanbrengen aan de woning, waaronder niet verven, geen zelfreparatie etc. Daarmee is er sprake van een wanprestatie, maar dit is niet opgemerkt tijdens de eindoplevering. Omdat het niet in de eindoplevering staat, wilt de huurder deze schade niet vergoeden, wij hebben het niet gezien, dus het is onze fout, daar komt het nu op neer.
Waaronder een kras/deuk in plafond, gaten in het stucwerk en gaten in de wanden. Eigenlijk heeft hij met zijn zelfklussen de schade vergroot dan het oorspronkelijk was.

Nu heb ik de borg niet terugbetaald, omdat de totale kosten niet inzichtelijk zijn. Ik heb een brief ontvangen van een advocaat, waarin wordt gesommeerd dat ik de borg binnen 5 dagen moet terug betalen anders gaat de advocaat ZONDER een waarschuwing over tot een proces. Het is een kwade en boze brief, waarin weinig staat overigens.

Wat moet ik nu doen?
Ik ben het niet eens dat ALLEEN de materiaalkosten worden vergoed en niet eens dat wij de schade nu moeten herstellen, omdat hij het plafond, wanden en stukwerk heeft verpest. Om van het onderhoud van de tuin maar te zwijgen.

Ik ben nieuwsgierig naar uw antwoord

Als er schade is door toedoen van huurder ,niet zijnde gebruikssporen of normale slijtage, en u kunt dat bewijzen door de staten van aanvang en oplevering te vergelijken moeten ook de arbeidskosten worden vergoed. Indien na oplevering aan het licht komt een verzwegen schade kunt u gewoon een beroep doen op schending contract bedrog en /of dwaling. Ik denk wel dat ik u kan helpen met het schrijven van een weerwoord. Doorgaans is de hoogte van de vordering een proces het niet waard dat zijn vaak loze woorden om u over te laten gaan tot snelle betaling.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag