Zakelijke vraag

Beste lezer,

Ik heb een vraag. Ik heb tezamen met een compagnon een bedrijf in social media marketing. Nu is het zo dat één van onze klanten ontzettend veel achterstallige betalingen heeft, sinds de maand april. Hiervoor hebben we tijdelijk een incasso bureau ingeschakeld. Hier is niks uitgekomen. Hierna overwogen we het via de gerechtelijke weg aan te pakken.

Onlangs hebben we echter de compagnon van onze klant kunnen bereiken. Hij gaf aan dat er op dit moment een aantal rechtszaken lopen binnen het bedrijf en tegen het bedrijf. Ook gaf hij aan dat er ook via de gerechtelijke weg op dit moment niks uitgehaald kan worden: simpelweg omdat er geen geld is.

Nu zijn we benieuwd of wij als schuldeiser aangesteld kunnen worden bij een eventuele insolventie van het bedrijf of wanneer er bijvoorbeeld een overname plaatsvindt, zodat we via die weg alsnog het bedrag dat ons tegoed is, eventueel nog voldaan kan worden.

Ik ben benieuwd naar het antwoord en of jullie ons op weg kunnen helpen met een curator/curatele zaken.

Dank alvast.

Deel deze vraag

1 Reactie

Na een overname kan het zijn dat de schulden van de baten worden los gemaakt en niet overgenomen, reden om ieder geval te zorgen dat u zich als schuldeiser op de hoogte houdt van de ontwikkelingen en zorg draagt voor tijdige stuiting van de vorderingen. Een schuldeiser die een steunvordering indient heeft geen bijzondere positie, dat zou u wel kunnen hebben als er bijvoorbeeld een retentierecht is of eigendomsvoorbehoud bedongen zou zijn.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm