Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Per 16 juli 2020 is de sanctie die mijn werkgever opgelegd had gekregen van het UWV wegens niet voldoende te hebben bijgedragen aan mijn re-integratie, opgeheven. Vanaf die datum krijg ik een WIA-WGA uitkering 80-100%.
Nu kreeg ik afgelopen week een brief van het UWV dat mijn werkgever bezwaar maakt tegen deze beslissing. Ze betwisten bij gebrek aan wetenschap dat: - De bestreden beslissing op voldoende medische en arbeidskundige grondslag berust.
- Zorgvuldig onderzoek is verricht en toereikend en concreet is gemotiveerd
- De beperkingen juist zijn geduid.

Wat kunnen de gevolgen zijn (financieel en op ander gebied) voor mij wanneer het bezwaar wordt toegekend of juist niet? Kan het UWV op basis hiervan ineens beslissen dat ik geen WIA maar toch WW ga krijgen (en ik dus ook weer sollicitatieverplichting krijg)?.
Betekent dit dat ik opnieuw medisch gekeurd kan/moet gaan worden?

Alvast bedankt voor jullie antwoord

U kunt aan de bezwaarprocedure deelnemen als belanghebbende. Ik adviseer u dat te doen. Raadpleeg in dat kader een gespecialiseerd advocaat (lid Specialisatievereniging Sociaal Zekerheidsrecht advocaten, SSZ).

Bezwaar tegen de loonsanctie kan alleen gevolgen hebben voor de ingangsdatum van de WIA. De werkgever kan echter ook bezwaar maken tegen de toekenning van de WIA. In dat geval kan een eventueel gegrond verklaard bezwaar meer en grotere (financiƫle) gevolgen hebben.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag