Vraag

Ik heb een klein vraagje,

Ik werk als apothekersassistente ik heb 2 x een jaar contract gehad hierna zou ik dus een vast contract krijgen alleen afgelopen zomer ben ik ziek geworden ( borstkanker) volg nu chemotherapie en straks nog bestralen hormoontherapie etc.

Alleen per 7 jan 2021 wordt mijn contract niet verlengd logisch want ik ben nog niet beter.
Heb gisteren een gesprek gehad met de werkgever van wat gaan we doen?
Ik kom wel terug dat is zeker alleen zei ze we moeten een periode van 3 maanden of 6 maanden afscheid nemen en dan kan ze me weer een contract aanbieden en tot die tijd ben ik hopelijk hersteld.

Wat is de termijn nu 3 of 6 maanden in mijn geval ?

Ik ga ziek uit dienst dus kom in de ziektewet terecht en daarna als weer beter ben ga ik mijn werk weer hervatten.

Mijn tweede vraag?
Wat voor soort contract kan ze me dan weer aanbieden beginnen we dan weer opnieuw 2 x jaar en dan vast ?

Alvast bedankt voor uw hulp

Met vriendelijke groet,

Deel deze vraag

1 Reactie

Geachte mevrouw,

Het is aangrijpend om te lezen waarom uw contract niet wordt verlengd. Ik wens u sterkte en hoop dat de behandeling succesvol is.

Ter zake bericht ik u dat voor u van toepassing is de verlengde tussenpoos van 6 maanden. Helaas wordt hiervan bij CAO niet afgeweken.

Als u weer in dienst komt na deze termijn dan gaat helaas voor u opnieuw de duur van de tijdelijke contracten lopen en is een vaste aanstelling - formeel gezien - weer mogelijk na verloop van 36 maanden of bij meer dan drie arbeidsovereenkomsten.

Het lijkt mij echter in uw geval dat naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid u bij herintreding een vaste aanstelling krijgt. De werkgever kent u immers inmiddels.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm