Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte meneer/mevrouw,

Ik heb samengewoond met mijn ex en het huurcontract stond op naam van ons beide. De verhuurder kan alleen mijn naam van het huurcontract afkrijgen indien mijn ex hier een akkoordverklaring voor geeft. Ik woon dus al maanden niet meer in het huis en heb ook geen huissleutel meer, maar het huurcontract staat nog wel op mijn naam. Ik heb het al met de verhuurder proberen te regelen, maar helaas zonder resultaat. Tevens staan er nog spullen in het huis die aantoonbaar mijn eigendom zijn. Ik heb mijn ex al meerdere malen schriftelijk verzocht een afspraak te maken om deze terug te geven, maar ook dat is helaas zonder resultaat. Ik vroeg mij af of ik iets kan doen in deze situatie om te zorgen dat mijn naam van het huurcontract afgaat of desnoods dat ik mijn sleutel terugkrijg en dan ook mijn spullen weer terug kan krijgen.

Alvast hartelijk dank voor uw hulp.

Geachte heer, mevrouw,

In beginsel is het voor één van de huurders slechts mogelijk de huurovereenkomst ten aanzien van zichzelf op te zeggen indien de verhuurder hierin toestemt. Tevens dient de andere contractuele huurder, die de overeenkomst wil voortzetten, toestemming te verlenen aan de huuropzegging van deze ene huurder.

Van belang is tevens wat in de huurovereenkomst en in eventuele algemene voorwaarden staat.

Niet alleen naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid is het in de door u aangegeven situatie meer dan logisch dat de huurovereenkomst door u kan worden opgezegd.

Indien de verhuurder en uw ex geen medewerking geven kunt u een procedure starten bij de rechtbank. Ik adviseer u om hen dat schriftelijk te berichten en hen aansprakelijk te stellen voor de kosten die u dan moet maken.

Ten aanzien van uw eigendommen die nog in het gehuurde staan kunt u van uw ex vorderen dat u deze ophaalt en dat hij die zaken aan u geeft. Als hij dat niet doet rest helaas alleen een procedure bij de rechtbank.

Desgewenst kan ik uw belangen - tegen een gereduceerd tarief - behartigen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag