Vraag

Goedemiddag, ik heb even een vraag over partneralimentatie. Deze is vastgesteld door een mediator ten tijde van onze scheiding. Nu is mijn situatie veranderd door een nieuwe partner. Ik ben met mijn nieuwe partner overeengekomen dat ze niet hoeft bij te dragen aan de vaste lasten om voor haar bepaalde redenen. Ze heeft wel een inkomen.
Is zo'n onderlinge overeenkomst (we hebben het op papier en allebei ondertekend) geldig en telt dat mee met de herberekening van de partneralimentatie?

Deel deze vraag

2 Reacties

Tussen u beiden ja,maar indirect zullen uw lasten verminderen door samenwonen, reden voor aanvraag herziening.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Vanuit uw vraagstelling blijkt niet direct of u partneralimentatie moet betalen voor een ex-partner of dat u deze ontvangt. Ik ga ervan uit dat u deze aan een ex-partner betaalt nu. Uw keuze om met een nieuwe partner te gaan samen en haar niet te laten bijdragen aan uw vaste lasten, is niet van invloed op de hoogte van de partneralimentatie die u aan uw ex-partner hoeft te betalen. Uw ex-partner zou kunnen aangeven dat er sprake is van gewijzigde omstandigheden omdat u bent gaan samenwonen en er veronderstelt kan worden dat u uw woonlasten met uw huidige partner deelt (ongeacht of u dat ook daadwerkelijk doet). Mij lijkt dat dit alleen zin heeft als u eerder bijvoorbeeld niet volledig in staat geacht werd om de behoefte van uw ex-partner te voldoen. Indien uw ex-partner gaat samenwonen of zou gaan trouwen, betekent dat trouwens het einde van uw alimentatieverplichting naar de ex-partner toe.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm