Vraag

mijn ouders hebben een eigen huis dat ik mag hebben. Op hetzelfde kavel circa 4000m2 wil ik dan een seniorenwoning bouwen voor hun. Let op GEEN mantelwoning want deze moet weg zodra er geen zorg meer verleend hoeft te worden en dat wil ik niet. We willen het nieuwe te bouwen huis later nog kunnen gaan verhuren.

Wat zijn de belangrijkste zaken waar ik op moet letten?

Deel deze vraag

3 Reacties

1 Of u ter plaatse ( zie bestemmingsplan)twee zelfstandige woningen mag bouwen en/ of splitsing mogelijk als ze aaneen gebouwd zijn .

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Ik ben de gemeente op bezoek geweest en zij hebben aangegeven dat ik een wijziging van het bestemmingsplan moet aanvragen. De z e moet ik goed kunnen beargumenteren. Het enige argument waarom ik vind dat ze het bestemmingsplan voor mij moeten wijzigen op dit moment is omdat binnen 100 meter een ander persoon exact hetzelfde heeft gedaan als dat ik van plan ben. De persoon in kwestie heeft op het perceel van zijn ouders ook een huis mogen bouwen waarbij vooraf het bestemmingsplan is gewijzigd. Maar welke argumenten zou ik nog meer kunnen aandragen? Bedankt voor de antwoorden alvast
Hopelijk is de situatie van het andere huis onder hetzelfde regime beoordeeld? Gezien het ruimtelijkheid van de omgeving is het moeilijk nog meer zelfde soort situaties te vinden waarop u zich kan beroepen voor het vertrouwen of gelijkheidsbeginsel. U zou nog een kijkje kunnen nemen bij de rechtspraak om te zien wat er allemaal kan spelen bij een bezwaar, beroep of hoger beroep mocht de aanvraag worden afgewezen. Daarnaast zal de gemeente mogelijk beleid voeren op dit soort verzoeken, beide onderzoeken kan ik voor u uitvoeren.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm