Vraag

Wij wonen in een complex voor ouderen . De bewoners die lid zijn en de leden die op de wachtlijst staan om in ons complex te willen wonen betalen jaarlijks contributie. Daarnaast betalen de bewoners een bedrag per maand voor een gemeenschappelijke ruimte.
De ALV is j.l. gehouden d.m.v. een stembiljet die naar de leden ( bewoners) is verstuurd. Op verschillende vragen kon men een opmerking plaatsen en stemmen met ja of nee. De uitslag is bekend gemaakt en met onze bezwaren is niets gebeurd. De leden die nog op de wachtlijst staan hebben geen stembiljet gehad voor de ALV. Het bestuur is van mening dat zij geen stemrecht hebben omdat men ze kandidaat leden noemt. Maar zij betalen contributie en staan op de wachtlijst. Dus volgens mij lid van de vereniging.
Verder houdt het bestuur zich niet aan de statuten.
Voor de kascommissie is iemand benadert zonder eerst alle leden te vragen .
Verkiezing van bestuur van de vereniging alleen aan de leden (bewoners) gevraagd.
Financieel jaarverslagen 2019 kloppen niet. Wij hebben daar bezwaar tegen gemaakt. De contributie gelden worden gebruikt voor het betalen van de vaste lasten van de bewoners. Dit is niet tijdens een vergadering aan alle leden gevraagd. Bewoners (leden) als leden van de wachtlijst. Bestuur heeft zo beslist. Dit is volgens ons niet juist.
Wij willen gezien het halsstarrig optreden van het bestuur wat de laatste tijd wel vaker voorkomt ons lidmaatschap stoppen en onze bijdrage ook. Waar bij wij de kanttekening willen maken dat wij bij het betrekken van de woning getekend hebben voor de bijdrage in de kosten van de gemeenschappelijke ruimte. Zijn dit gegronde redenen omdat te doen of moeten wij de besluiten nietig laten verklaren.

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Geachte heer, mevrouw,

Is de vereniging een Vereniging van Eigenaren?

Feit is dat beslissingen moeten worden genomen op grond van de regelementen en staturen van de vereniging.

Als dat niet het geval is en/of het bestuur verder in strijd handelt met de eigen reglementen en statuten kunt u zeker een onderzoek (laten) doen.

Ook omtrent het beƫindigen van het lidmaatschap staan wel bepalingen vermeld in de reglementen / statuten.

Daarin kunt u lezen en vervolgens handelen naar goeddunken.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm