Vraag

bij de aankoop van een stuk grond bleek dat er een afspraak is gemaakt over recht van overpad waarvoor een vergoeding wordt betaald door de gebruiker van het pad. Dit is een persoonlijke afspraak geweest van de vorige eigenaar en die heeft dit bij de verkoop in onze aankoopakte laten opnemen als melding. de eigenaar die het recht van overpad moet betalen is een stichting met leden. Kunnen wij nu de stichting als geheel een rekening sturen voor het gebruik of moeten wij de stichtingsleden per persoon een rekening sturen?

de verwachting is dat een aantal niet willen betalen en we het gevoel hebben dat als we de stichting als geheel één rekening sturen, dat we dan juridisch sterker staan om het totale bedrag te kunnen incasseren.

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Als dit een persoonlijk recht is en niet een zakelijk recht zoals u zegt. is de overeenkomst opzegbaar . U moet de factuur gewoon sturen naar het bestuur die de stichting vertegenwoordigt.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm