Vraag

Ik ben maatschappelijk werkster van een vrouw, zij is veroordeeld tot het betalen van een boete aan Enexis aangezien zij in 2018 een wietplantage in haar woning heeft gehad. Een jaar geleden was ze hiervan vrijgesproken, echter Enexis is in hoger beroep gegaan en heeft dit dus gewonnen. Ze moet nu waarschijnlijk een boete betalen van ruim €1500,- (vermeerderd met proceskosten en rente), maar ze heeft een bijstandsuitkering met instellingsnorm. Als ze dit echter niet betaald wordt ze voor 25 dagen gegijzeld. Ze heeft per maand ongeveer €20,- over om te kunnen betalen.
Het definitieve bedrag moet nog worden vastgesteld en hier komt een vordering van die door het CJIB wordt vastgesteld (proceskosten en rente van 2018 tot heden).
Ze wil echt niet zitten en heeft momenteel ook niet de middelen om een aflossing te betalen. Wat zijn mogelijke oplossingen?

Deel deze vraag

2 Reacties

Geachte mevrouw,

Een mogelijke oplossing is dat uw cliënte een betalingsregeling treft met Enexis en het CJIB. Ook bestaat de mogelijkheid dat als zij een (klein) bedrag kan lenen, zij tegen finale kwijting een voorstel doet tot betaling ineens van een deel van de vordering, tegen finale kwijting. Indien de financiële situatie helemaal uitzichtloos is dan adviseer ik dat zij een verzoek indient bij de de rechtbank om te worden toegelaten tot de Wettelijke Schuldsanering Natuurlijke personen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Thx voor de reactie!! Probleem is dat er al een saneringstraject loopt , die is aangegaan voor oprollen wietplantage. Zij kan dus ook geen nieuwe lening aangaan of aanspraak maken op nieuwe schuldhulpverleningsregeling.

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm