Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn dochter wil voor 1 of 2 jaar, tot ze iets kan kopen, een chalet huren van een ondernemer op zijn bedrijfsterrein. Echter verhuurder wil niet dat zij zich op huuradres inschrijft in de GBA.
Huurcontract is mondeling afgesproken met mij, moeder, als getuige.
Wat is wijsheid? Is mijn dochter fout als ze hier gaat wonen? In de huidige markt is het bijna onmogelijk om iets te huren voor een alleenstaande. En kopen is erg moeilijk.

Misschien staat het bestemmingsplan wel toe dat er gewoond mag worden, dan is uw dochter niet fout maar de verhuurder. Mag er niet gewoond worden, dan kan u dochter diverse problemen krijgen want men moet wonen op het aangegeven adres. Er kan dan een adresonderzoek volgen en recht op bepaalde toeslagen e.d kan achteraf worden bijgesteld. Ook kan het zijn dat de parkeigenaar optreedt , maar dat hangt van de omstandigheden af of er meerder chalets of deze wijze worden verhuurd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hoi, bedankt voor de snelle reactie. Zijn moeder woont in het bijbehorende woonhuis, dus er is een woonbestemming denk ik. Er wordt nog een chalet verhuurd. Hoe kunnen wij dat controleren of dit klopt?


Er is een woonbestemming op het woonhuis maar meestal is het bouwen van een tweede zelfstandig woonunit verboden , Om die reden denk ik wil verhuurder niet dat ze zich inschrijft. In dat geval namelijk zal er een probleem komen met de gemeente die beide huishoudens als een duurzaam huishouden zal beoordelen. U kunt in het bestemmingsplan kijken wat er mogelijk is, www.ruimtelijkeplannen.nl

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag