Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo,
Ik zit met wat vragen waar ik graag u advies bij in wil roepen.

Huidige situatie:
Ik heb een zoon van bijna 10 jaar en woont formeel (volgens BRP) bij zijn moeder  (ex-vriendin nooit mee getrouwd geweest).
Gezien het feit dat ik nooit getrouwd ben geweest is ook nooit door toedoen van de rechter de hoogte van de kinderalimentatie bepaalt.
Deze heb ik dan maar zelf bepaald op basis van de trema norm. Ik betaal nu maandelijks rechtstreeks aan mijn ex-vriendin 237 euro.
Mijn ex-vriendin zit in de bijstand. Derhalve heeft de gemeente nog eens bepaalt dat ik 55,30 euro rechtstreeks aan hun moet betalen vanwege mijn zoon.
Mijn ex-vriendin krijgt momenteel (nog?) de volledige kinderbijslag. Mijn zoon verblijft om het weekend en in de vakanties bij mij.

Nieuwe situatie:
Sinds begin dit jaar woont mijn zoon bij de ouders van mijn ex-vriendin. Mijn ex-vriendin heeft psychische problemen en kan niet meer voor onze zoon zorgen.
Haar ouders (wonen overigens in dezelfde stad) gaan nu het verzoek indienen om een vergoeding te krijgen als zijde pleegouders ( www.triasjeugdhulp.nl/pleegzorg ).
Tevens gaan haar ouders het nieuwe adres waar mijn zoon nu woont doorgeven aan de gemeente (BRP).

Vraag:
- Hoe ga ik om met de kinderalimentatie die ik aan mijn ex-vriendin betaal? 
- Moet ik mijn maandelijks kinderalimentatie nog afdragen? 
- Indien ik verplicht ben moet ik dan x-bedrag rechtstreeks aan pleegouders betalen?
- Of moet mijn ex-vriendin de helft mee betalen aan haar ouder/pleegouders?
- Wat moet ik en wat moet mijn ex dan betalen?- Moet ik de gemeente Zwolle op de hoogte brengen van deze wijziging?

Al met al zit ik met veel vragen waarop ik op internet niet direct een antwoord op heb. Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.

U betaalde kennelijk 2 bedragen; 1 aan uw ex zelf en 1 aan de gemeente? Dat is al ongebruikelijk. Nu uw zoon weg is bij haar, maakt zij niet dezelfde kosten voor hem die zij eerst had. Ik denk dan ook dat het verstandig is een herberekening te maken om na te gaan of u inderdaad nog gehouden bent om alimentatie te voldoen en zo ja, hoeveel in dat geval. Dit omdat er sprake is van een duidelijke wijziging van omstandigheden. Ik zou de gemeente Zwolle hier wel over informeren nu dat namelijk relevant is. Als zij daarna een beslissing nemen waar u het niet mee eens bent, kan er eventueel bezwaar gemaakt worden. Een advocaat kan deze herberekening voor u maken. Desgewenst kunt u contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag