Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Ik heb 5 jaar een winkelpand gehuurd (tot 1 juni 2019) van een partikuliere eigenaar, ik betaalde naast de huur € 250,00 voorschot stookkosten per maand.
Afrekening zou jaarlijks plaats vinden, maar dit gebeurde niet, terwijl ik ca € 90,00 per maand teveel betaalde.
Het pand bestond uit een winkelpand beneden en studio boven die door iemand anders werd gehuurd, er was 1 electra en gas aansluiting, maar het winkelpand had een tussenmeter, hieruit kon de berekening worden gemaakt).
Na lang aandringen heb ik uiteindelijk op 7 mei 2019 de berekening tot eind april 2018 ontvangen en 8 mei 2019 het bedrag uit deze berekening. Het was dus over de eerste 4 huur jaren, eindafrekening van NUON voor laatste jaar had eigenaar nog niet ontvangen, dus dat zou later worden afgehandeld.
Een tijd later heb ik de afrekening van NUON doorgemaild gekregen, datum staat op 21 mei 2019.

Nu ben ik al een jaar aan het aandringen geweest voor de berekening voor laatste jaar, 16 oktober 2020 kreeg ik eindelijk de berekening, maar helaas was deze alleen over de laatste maand (begin mei 2019 - eind mei 2019).
Na protest blijft de verhuurder beweren dat laatste jaar ook is afgewikkeld in eerste berekening, ik heb al diverse documenten verstuurd naar hem met de bewijzen dat dit niet zo is, ik krijg enkel een kort antwoord dat alles is afgewikkeld en weigert verder in discussie te gaan. Ik heb ook om bewijzen van zijn kant gevraagd waarmee hij kan aantonen dat laatste jaar inderdaad is afgewikkeld, maar ik krijg hier geen antwoord op.

Ik heb de volgende 3 bewijzen:
1. In de berekening van 7 mei 2019 staan de eerste 4 jaren vermeld (tot en met 2018).
2. Afrekening van NUON over laatste jaar is gedateerd op 21 mei 2019, dus kan nooit zijn verwerkt in berekening van 7 mei 2019.
3. Ik heb op 27 november 2019 persoonlijk een mail van de verhuurde ontvangen, dat het laatste jaar nog berekend moet worden.

Ik heb zelf een schatting gemaakt op basis van afrekening NUON en teveel betaalde bedragen per maand in de eerste 4 jaren en kom ik op iets meer dan € 1100,00 wat ik nog tegoed heb.
Dit is helaas te weinig om een advocaat in de arm te nemen. Aangezien ik zelf voldoende bewijzen heb en dit via een kanton rechter zou lopen zou ik ook zelf een procedure kunnen starten. Dit zou volgens internet ca 500 euro kosten. Ik weet niet of er nog meer kosten komen (deurwaarde expoot?) en of ik de rechter kan vragen deze kosten ook op de verhuurder te verhalen.
Ik weet ook niet of het wettelijk is toegestaan een faktuur naar de verhuurder te sturen en bij niet betalen een deurwaarder in te schakelen.

Hebben jullie misschien een advies voor mij?

Als u overtuigend bewijs hebt dan raad ik u aan de verhuurder schriftelijk te sommeren het restant over het laatste jaar aan u over te maken, bij gebreke waarvan u zult overgaan tot incasso of een procedure aanhangig zult maken. U kunt altijd de procedure zelf doen, maar aangeraden wordt om hierbij juridische hulp in te schakelen. Om een rechtszaak te voorkomen kan eerst via een incassoprocedure het bedrag geïnd worden. Ik kan u daarbij helpen. Neemt u desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag