Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik (persoon A) heb 2 kinderen met mijn ex-vrouw (persoon B) wij hebben toen der tijd via een mediator afspraken gemaakt over het gekocht huis en de kinderen.

De kinderen.
Er zijn geen afspraken over co-ouderschap. De kinderen zijn op schooldagen (maandag tm vrijdag) bij persoon B. Eens in de 2 weken komen de kinderen bij persoon A in het weekend.
Na dat de afspraken bij een mediator gemaakt zijn zijn er al wat onderlinge niet vastgestelde wijzigingen doorgevoerd. Op maandag en donderdag avond eten de kids bij persoon A omdat persoon B moet werken. Persoon A haalt de kinderen op en brengt ze 's avonds weer bij persoon B. Dit was niet afgesproken, daarnaast kwamen de kinderen ook wel eens op de niet afgesproken dagen in het weekend omdat persoon B dan plannen had gemaakt.

Persoon A mocht niet met de kinderen een dagje weg (bijvoorbeeld pretpark in het buitenland Duitsland of België) Want kreeg van persoon B de ID-kaarten niet.

Het gekochte huis.
Persoon B blijft in het huis wonen en koopt mij uit. De afspraak was hierover 50.000 EUR +/-. De eerste 25.000 EUR zou ik in 1 x krijgen en daarna ieder jaar in december 5.000 EUR tot het bedrag 50.000 is bereikt.

Daarnaast betaal ik 200 EUR alimentatie voor de kinderen per maand.

Meerdere malen belt/appt persoon B of ik extra geld wil overmaken voor de kinderen, zo kom ik uit op een bedrag van gemiddeld 400 EUR per maand. (dubbele van het alimentatiebedrag)

Persoon A is een periode depressief geweest en helaas is het afgelopen periode helemaal mis gegaan. Persoon A heeft ervoor gekozen om zichzelf te laten opnemen om aan zichzelf te werken alleen wil persoon A natuurlijk niet de situatie laten voor wat het is.

Persoon B heeft een contactverbod met Persoon A. Persoon A ziet de kids via facetime en de moeder van persoon A is gemachtigd voor de periode dat persoon A vast zit.

Nu is er binnenkort een mediation gesprek over nieuwe afspraken, wat kan hierin het beste besproken worden. Waar heeft persoon A gezien de situatie recht op? Iemand die daar meer verstand van heeft.

Geachte heer, mevrouw,

Los van het contact verbod met de moeder lees ik niet dat er een contact verbod met de kinderen is.
Dat betekent dat de omgangsregeling met de kinderen op de afgesproken momenten kan plaatsvinden. Waarom zijn de kinderen niet bij de vader?

Wat de alimentatie betreft is de vader niet verplicht om meer te betalen dan € 200,00.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag