Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag ik solliciteren terwijl ik langdurig ziek ben? Side note mijn werkgever wil niet meewerken aan welke vorm van reïntegratie.

Interessante vraag. Het antwoord hangt af van de concrete feiten en omstandigheden. B.v. oorzaak ziekte. eisen die de nieuwe functie stelt. Bent u wel arbeidsgeschikt voor de nieuwe functie? Wat vindt de ArboDienst?

Ik adviseer u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij (lid specialisatievereniging). Vaak is het eerste gesprek gratis, zoal op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor uw antwoord. Ik zal de situatie iets meer toelichten.

De nieuwe functie zal gelijk zijn aan mijn eigenlijke functie, echter binnen een nieuwe organisatie.

Ik blijk een reumatische aandoening te hebben, waar ik echt last van begon te krijgen toen ik uit mijn functie werd gezet. De werkzaamheden die ik kreeg toebedeeld hebben ervoor gezorgd dat ik uitviel. Ik heb meerdere malen aangegeven dat de gegeven werkzaamheden niet bij mij passen en mij ziek maken, maar hier wordt geen gehoor aangegeven.
Bij de nieuwe organisatie zal er wel ruimte zijn voor reïntegratie en herstel.

De ArboDienst is op de hoogte van de ziekmakende werkomgeving, echter heb ik nog niet met hen gesproken over het solliciteren binnen een andere organisatie.


Wanneer u denkt de nieuwe functie aan te kennen en de nieuwe werkgever is volledig op de hoogte van uw klachten/beperkingen, dan lijkt me er niets op tegen bij de nieuwe werkgever in dienst te treden. Wel moet u bij de oude werkgever de opzegtermijn in acht nemen.

Mocht u schade ondervinden van de situatie bij de oude werkgever, dan kunt u deze wellicht aansprakelijk stellen daarvoor.

Zorg wel dat bij de nieuwe werkgever alles goed geregeld is (proeftijd, beperkingen, ziek/niet ziek etc.) om verrassingen te voorkomen.

ten slotte -> win eventueel nader advies in bij een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaaat (zie mijn eerdere reactie)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag