Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb vanaf januari t/m september 2020 te veel salaris ontvangen vanwege een instellingsfout in mijn salarispakket, met als gevolg dat
mijn bruto uurloon netto werd uitgekeerd.
Echter, in de maand februari 2020 is dit wel goed gegaan. Er is hier nog geen verklaring voor.
Aangezien mijn salaris per maand verschilt vanwege meeruren, reiskosten etc, en aangezien ik uiterst zelden mijn loonstroken online controleer, is mij dit niet eerder opgevallen.
E.e.a. kwam deze week pas aan het licht omdat ik van mening was dat ik te weinig uitbetaald heb gekregen voor de maand oktober, gezien het feit dat per 1 okfober mijn aantal werkuren contractueel is verhoogd. Mijn salaris van oktober klopt dus, maar dat van de afgelopen maanden
helaas niet.
Mijn vraag is: moet ik alles terugbetalen?

Ja. U heeft teveel ontvangen als gevolg van een fout. De werkgever kan dit teveel ontvangen bedrag van u terugvorderen. U heeft daar als het goed is geen recht op en kunt vragen om een terugbetalingsregeling als u problemen ondervindt met terugbetalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oke, dank voor uw snelle reactie.


Er zijn diverse rechterlijke uitspraken dat te veel betaald loon niet terugbetaald hoeft te worden. het komt dan ook aan op de concrete feiten en omstandigheden. Het antwoord van Biharie is dan ook te kort door de bocht.

Ik adviseer u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging). Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag