Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik was werkend als lasser maar mag vanwege mijn zwangerschap het werk niet meer doen. Mijn werk gever wou dat ik in de tuin ging werken als aangepast werk. Dat heb ik geprobeerd maar ging niet vanwege misselijkheid en pijn in de buik/rug. Nu hebben we afgesproken dat als hij ander werk had dat ik dat zou horen. Maar heb niks gehoord en nu houd hij ineens een deel van mijn loon in. Dit hadden we niet afgesproken. Heeft hij het recht om dit te doen omdat het aangepaste werk lichamelijk niet ging?

Nee, wanneer u vanwege de zwangerschap niet meer mag lassen, dan bent u ziek. De werkgever moet dan het loon doorbetalen. Hij kan dit bij het UWV declareren.

Wanneer de werkgever geen ander, passend werk voor u heeft, dan komt dat voor zijn rekening en risico. Dat is geen reden het loon niet te betalen.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij (lid specialisatievereniging). Vaak is het eerste gesprek (max. half uur) gratis, zoal op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag