Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte,

Ik huur sinds december 2019 een studio van
40 vierkante meter op de eerste verdieping.
Voorheen was dit een winkelpand. In de huurprijs is ook een berging op de begane vloer inbegrepen. Echter, in tegenstelling tot de eerste verdieping is er beneden in de tijd dat ik hier woon geen berging gerealiseerd. Ook is het beneden nog steeds niet geïsoleerd, wat betekent dat de vloer boven steenkoud is en het dus vanzelfsprekend moeilijk te verwarmen is, vooral nu de koude wintermaanden voor de deur staan. Kortom, in de tijd dat ik hier woon is er niets aan de situatie beneden gedaan. Het werk blijft liggen. Er zou een nieuwe toegangsdeur met intercom komen die van boven uit te bedienen zou zijn, we hebben nog geen eigen brievenbus etc. Boven zitten compleet nieuwe kozijnen terwijl het er beneden uitziet als een kraakpand. De situatie beneden is nog altijd hetzelfde als toen ik (en mijn buurman) hier kwamen wonen. Toch betalen wij het volle pond aan huur elke maand. Het betreft overigens particuliere huur.
Wat zijn onze rechten? Bestaat er zoiets al huurvermindering?
Verder nog een vraag qua ventilatie. In de studio is slechts 1 raam aanwezig. In de doucheruimte is afzuiging aanwezig, maar in de slaapkamer is helemaal geen ventilatie, geen raam of ventilatierooster aanwezig. Is dit toegestaan?

Ook particuliere huurders kunnen binnen zes maanden terecht bij de huurcommissie om de aanvangshuur te verminderen, maar men weet dat doorgaans niet. Nu is het zo dat bepaalde beloften niet zijn nagekomen en u er vanuit ging terecht van een compleet verhuurobject ( in de toekomst nabij) U dient nu verhuurder schriftelijk in gebreke te stellen en alsnog een redelijke termijn gunnen de beloften na te komen. U stelt alleen in dat geval niet de huur op te schorten en /of een prijsvermindering toe te passen die evenredig is met het gebrek/ de gebreken. Voor oude huizen gelden niet dezelfde kwaliteitsregels als voor nieuwe huizen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag